Geleceğe güvenle bakıyoruz

Geleceğe güvenle bakıyoruz

Hizmet bayrağını devraldıkları 2014 yılından bu yana ilçeye ciddi yatırım yaptıklarını söyleyen Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Arzumuz ve hedefimiz, gelecek günlere güvenle bakan bir Ereğli olmak. 3 yılda ciddi işler yaptık” dedi

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL

Hizmet bayrağını devraldıkları 2014 yılından bu yana ilçeye ciddi yatırım yaptıklarını söyleyen Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Arzumuz ve hedefimiz, gelecek günlere güvenle bakan bir Ereğli olmak. 3 yılda ciddi işler yaptık” dedi

ANADOLU’NUN PARLAYAN YILDIZIYIZ

Ereğli'nin Türkiye'nin süt diyarı, beyaz kiraz cenneti, siyah havucun ana vatanı, tarih ve medeniyet kenti olduğunu aktaran Başkan Özgüven, asfaltta rekor kırdıklarını dile getirdi. İlçeye sosyal belediyecilik anlayışı kazandırdıklarını ifade eden Özgüven, şunları kaydetti: “Farklı park projeleri ile ilçeye canlı yaşam alanları kazandırıyoruz. Engellilerimize, yaşlılarımıza, kadınlarımıza ve gençlerimize değerli olduklarını hatırlatıyoruz. Ereğli, yatırımın en güzelini hak ediyor.”

4-1-037.jpg

YÜZDE 150 ARTIŞ 

**Göreve gelir gelmez özellikle en çok hangi alana yönelme ihtiyacı duydunuz?

-Asfaltta rekor bir artışa gittik. 2014, 2015 ve 2016 yıllarında toplam 368 buçuk kilometrelik alanda asfalt serimi yaparken, 15 bin 200 metrekarelik alanda da asfalt yama çalışması gerçekleştirdik. 2016 yılında 10 milyon TL'lik asfalt yatırımı ile rekor kırdık. 2014 öncesi 148 kilometre sıcak ve soğuk asfalt yapılmışken, görevi devraldığımız 30 Mart 2014 tarihinden bugüne kadar 369 kilometre sıcak ve soğuk asfalt yaptık. Şehrimizin fiziki çalışmalarına ağırlık veren belediyemiz, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce toplam 44,2 kilometre kilitli parke taşı ve 54 kilometre bordür taşı uygulaması yapılmıştır. 2015 yılında 1 milyon 440 bin TL bedelle, 2016 yılında ise 1 milyon 961 bin 160 lira yol ve kaldırım işi tamamlanmıştır. 2014 öncesi 28 kilometre parke bordür çalışması yapılmışken, görevi devraldığımız tarihten bugüne kadar 98 kilometre parke bordür çalışması yaptık. Barbaros Mahallemizde 3 milyon 840 bin TL ihale bedelli Kapalı Pazarı halkımızın hizmetine sunduk.

ASBESTLİ BORULAR TARİH OLDU

**Yürütülen kavşak, kanalizasyon ve altyapı çalışmaları hakkında da bilgiler verir misiniz?

-Mehmet Akif-Hastane Yolu, Hastane Önü, Yunus Emre, Stadyum-Öğretmenevi kavşak çalışmalarını tamamladık. Kültür Merkezi önü kavşak çalışması imar uygulamaları ile düzenlenen güzergahta Karayolları'ndan devraldığımız alanda kavşak çalışmaları devam ediyor. Bu kentin en önemli gelişmişlik göstergesi altyapıdır. Altyapısı yetersiz olan kentlerin ekonomik, kültürel, sosyal ve yerel demokrasi açısından gelişimi mümkün olamaz. Şehrin kalabalıklaşan nüfusuna cevap veremeyen altyapı sorunlarına köklü çözümler üreterek, asbestli boruları değiştirdik. Önemli yatırımlar yaptık. Konya Büyükşehir Belediyemiz ve KOSKİ ile birlikte bizden sonraki nesillere sağlıklı bir gelecek bırakmak amacıyla hizmetlerimize devam ediyoruz.

4-3-039.jpg

**Ereğli'de vizyonel parklar var mı?

-2014 öncesi 9 adet park yapılmış. Göreve geldiğimizden bu yana bu sayıyı 18'e çıkardık. İlçe merkezinde 52 bin metrekarelik alana toplam 18 park ve oyun alanı kazandırdık. 54 mahallemize park yapıldı. İmar planında yeşil alan olarak ayrılan alanların park, çocuk bahçesi, spor sahaları, yaya bölgeleri, ağaçlandırma sahaları ile mevcut yeşil alanların bakımı, onarımı ve korunması ile ilgili hizmetlerin planlı, programlı ve uyum içinde yürütülmesini sağlayarak; daha yaşanabilir kaliteli bir çevre sunmak için hizmet ediyoruz. İlçemiz Türbe Mahallesi'nde 13 bin 650 metrekare alanda iki etaptan oluşan, 1. etabı tamamlanmış olan parkımızı hizmete açtık. İlçemiz atıl ve metruk bölgeleri farklı projelerle şehir estetiğine ve dokusuna uygun yapılarla donatıyoruz. Halkımızın yaşam kalitesini yükseltecek yeni alanlar oluşturuyoruz. İnsan odaklı belediyecilik anlayışıyla Ereğli'mize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. DDY Şehit Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu Parmı faaliyette. Ayrıca Ereğli'nin yeşil dokusunu korumak ve daha da güzelleştirmek için 3 yıllık süreçte toplamda 252 bin 800 adet fidan, bitki türünü toprakla buluşturduk. 86 bin metrekare alanda ağaçlandırma yaptık. 2014 öncesi 128 bin fidan dikilmişken, göreve geldiğimiz günden bu yana 221 bin fidanı toprakla buluşturduk. Araç filomuzu artırarak, hizmetlerimizi hızlandırdık.  4 milyon TL'ye 12 adet iş makinesini araç filomuza dahil ettik.

ELEKTRİK ÜRETECEĞİZ

**GES Projesi'nde son durum nedir?

-Son noktaya geldik. TEDAŞ tarafından onaylanan proje için ihale süreci başlayacak. Yaklaşım bir megavatlık dev yatırım, şehrin elektrik yükünün bir bölümünü sırtlayacak. Büyük bir yatırımı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 4-5 yılda masrafını amorti edecek.  Sonradan belediyeye katkı sağlamaya başlayacak. En kısa zamanda santralimizi kuracağız.

**İlçedeki spor alanları yeterli mi?

-Sağlıklı yaşam kapsamında spor alanlarını şehrimize kazandırıyoruz. Toros, Barbaros, Eti, Ziya, Gökalp, Kutören ve Belkaya Mahallelerimize 7 adet spor tesisi yaptık. Sağlıklı yaşam için spor yapmanın değerini biliyoruz. Spora katkı amaçlı yeni spor tesisleri ile Ereğli'yi canlandırıyoruz. Spor tesislerinin toplam maliyeti 890 bin TL. Atatürk Kültür Parkı'nda 20 bin metrekarelik bir alan üzerinde inşaa ettiğimiz Atlı Spor Kulubü Ereğli'nin yeni ve önemli aktivite merkezlerinden biri oldu. Engelli vatandaşlarımıza spor etkinlikleri ile sosyal yaşamın bir parçası olduklarını hissettiriyoruz.

4-4-030.jpg

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

**Ereğli halkına sosyal ve kültürel anlamda ne gibi kazanımlar sağladınız?

 Belediye olarak bütün vatandaşlarımıza hizmetin yanı sıra engelli vatandaşlarımıza yapmış olduğumuz çalışmalar farklı bir anlam ifade ediyor. Engelli Destek Merkezi ile engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırıyoruz. Engelli vatandaşlarımıza yönelik toplu sünnet şöleni düzenliyoruz. Down Cafe ile engelli vatandaşlarımız halkın arasına karışıyor. Akülü araba ve tekerlekli sandalye dağıtımı yaparak, imkanı olmayan vatandaşlarımıza destek çıkıyoruz. Sosyal belediyecilik kapsamında ilçemizdeki onkoloji hastalarına yönelik başlattığımız proje ile hastaları Konya'ya götürüyoruz. İhtiyaç sahibi 350 aileye yaklaşık bin 500 kişiye günlük yemek yardımı yapıyoruz. Düzenlediğimiz etkinlikler dolayısıyla hemşehrilerimize çeşitli ikramlarda bulunuyoruz. Paylaşma güzeldir. Özel günlerde çeşitli ikramlar yapılıyor. Mazlumların yanındayız. Müslüman coğrafyasında yaşanan üzüntü verici olaylarda belediye olarak kayıtsız kalmıyoruz. Desteklerimizi esirgemiyoruz. Evde bakım hizmeti ile bakıma muhtaç kişilere sahip çıkıyoruz. Şehrimizde hayata gözlerini yeni açan bebeklerimizin ailelerini ziyaret ederek, çeşitli hediyeler götürüyoruz. Kadınlarımıza yönelik kültür gezileri düzenliyoruz.  Düzenlediğimiz programlara 5 binden fazla kadın hemşehrimiz katıldı. 15 Temmuz Emekliler Kıraathanesi de emeklilerin sohbet edip, stres attığı bir yer haline geldi. Her Salı gerçekleştirdiğimiz Halk günleri kapsamında vatandaşlar ile bir araya geliyoruz. Kapımız herkese açık.

4-5-014.jpg

**Gençlere yönelik ne gibi çalışmalarınız var?

-Gençlerimiz, bizlerin geleceğidir. Gençlik Merkezi artık onların yeni sosyal aktivite merkezi olmuştur. Gençlere özel hizmet veren ve gençlerin sosyal aktivitelerini geliştirmelerinin, paylaşımcı ve üretici olmalarına katkı sağlayan merkezimizde, dinlenme ve sohbet alanlarının yanı sıra; bilgisayar bölümleri, salon oyunları bulunmaktadır. Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, onların araştırmacı, sorgulayıcı olmalarını, üretici sosyal bireyler olarak gelişmesini, üretici ve girişimci olmalarını sağlıyoruz.

 

**İlkleri gerçekleştirdik dediğiniz alanlar oldu mu?

-Toros Mahallesi'nde 10 bin metrekare alanda hemşehrilerimizin toprakla temas etmeleri, doğal ürünler yetiştirip; hoşça vakit geçirebilmelerini sağlamak için hazırladığımız hobi bahçeleri projemiz Ereğli'de bir ilk oldu. 125 yayınevi, 16 yazar ile yazar okur buluşması imza, söyleşi, konferanslar yaptık. 50 bin kitabı kitapseverler ile buluşturduk. İlkleri gerçekleştirdik.

İLÇEDEKİ İŞSİZLİK SORUNU AZALACAK

** Sanayi kuruluşları Ereğli'ye nasıl bir değer katıyor?

Organize Sanayi Bölgesi istihdam sayısı 2014 yılında 715 iken 2017 yılında yüzde 34 artışla 960 kişi oldu. Özellikle 2016 yılında yaptığımız arsa satışları ve yeni anlaşmalarla 2017 yılı sonunda bu oranı daha yukarılara çıkarmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda Ereğli Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu'nda bulunan arkadaşlarımız ile birlikte 2017 yılı sonunda yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayarak, ilçemizdeki işsizlik sorununu çözme noktasında önemli adımlar atacağız.

4-6-008.jpg

**Özkan Özgüven kimdir?

-1967 yılında Ereğli’de dünyaya gelen Özgüven, İlköğrenimini Ereğli Öğretmen Abdurrahim İlkokulunda, orta öğrenimini ise Ereğli Orta Okulunda tamamladı.  Lise eğitimine Çumra Ziraat Meslek Lisesinde devam eden Özgüven, lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde, Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalında ise yüksek lisans eğitimini tamamladı. 30 Mart 2014 te Ereğli Belediye Başkanı seçildi. Özgüven, evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.