Muhammed Sait Karabiber

Muhammed Sait Karabiber

Geldi işte son Nebi...

Geldi işte son Nebi...

Peygamber Efendimiz daha dünyaya gelmeden hemen öncesinde dönemin ünlü bilginleri, Tevrat'ı İncil'i adı gibi bilenlerin bildiği bir şey daha vardı oda son Peygamber’in dünyaya şereflendireceği güne az kaldığıdır. Onlar Resul’ü o kadar iyi tarif ediyorlardı ki kırk yıllık dostlarıymış gibi anlatıyorlardı

Ama meraklıydılar

Ama tedirgindiler

Ama korkuyorlardı

Ama ama ama işte…

Onlar şunu söylüyordu; Kime gelirse hangi topluma gelirse o toplum şeref kazanacak itibar kazanacak ve yanında zenginlik getirecekti. İşte bilmiyorlardı öksüz doğup yetim büyüyecekti ama bilmiyorlardı. O sadece ailesini değil bütün dünyayı şereflendirecekti ama bilmiyorlardı maddi kazanç için değil cefa getirecekti onlara. Dünya nefsinden uzak tutup ulaşamayacakları cennetin anahtarlarını verecekti bilmiyorlardı çünkü cahildiler ve cehaletteydiler gurur şöhret anlık heves ile ekilmeye başladı gururun ve ırkçılığın nifak tohumu.

Geldi işte son Nebi önce beyinlerdeki sonra taptıkları putları yıkmaya..

Irkçılık mertebeden, güçten veyahut ta ırkından dolayı tehdit edici, düşmanca aşağılayıcı ya da onur kırıcı bir ortamın oluşması veyahut ta ayrımcılığa sevk edilen her şeydi..

Haramdı .. Ve yasaklanmıştı

Oysa son hutbede Arap’ın Arap olmayandan Arap olmayanında Arap olandan bir üstünlüğü olmadığını buyurmuştu Allah’ın Resulü peygamber efendimizin ayağının altındaki toza bile kurban oluruz o ayrı ama ırkçılık yapan ayaklarımın altında buyuran Resul’ün bu sebeple ayağın altında bulunmak söz ile anlatılamayacak kadar kahredici..

Yahudi kendini asil bilir, Hristiyan, zenciyi aşağı görür ama İslam kusursuzdur, adaletlidir anne babamızı bile seçemediğimiz bir imtihan dünyasında ırkından dolayı kendini yücelten ama aslında yerlerde olan kâlu belada söz verip sözünde durmayan Müslüman ol(A)mayan Müslümanlar , inançlılar veyahut ta gayri Müslimler..

Gelin şeytanın şerrinden Allah’a sığınalım, şeytanın oyununa karşı tuzakların en hayırlısını kuran Allah'ın tarafında olalım gelin hep birlikte yarışalım ama cömertlikte yarışalım güzel ahlakta güzel terbiyede yarışalım ki dünya hayatı da hepimize cennet hayatıymış gibi sunulsun..

Selam ve dua ile....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Muhammed Sait Karabiber Arşivi
SON YAZILAR