Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Gel Ya Rasullalah

Gel Ya Rasullalah

Artık hayâtımıza her şeyinle gelmelisin. Yüreklerimizin en ince köşelerine kadar nüfuz etmelisin. Nûrun gönüllerimizi ışıtmalı. Dünyâmız Sen’in prensiplerinle aydınlığa kavuşmalı. Yaşantımız Sen’inkine benzemeli. Model alınacak yegâne rehber Sen’sin. Sevgilerimizin en nezihi sâde San’a tahsis edilmeli.

İnan Ey Âlemlerin Öğüncü ümmet bunun bilincinde artık.
Kâinat sevgi üzerine kurulu. Sevgiler de derece derece. Ama en üst derece Rab sevgisinden sonra yalnızca San’a Ey Sevgi Peygamberi. Bu sene tüm sevdâlıların özellikle de Sen’in çok sevdiğin küçüklerin San’a olan özlemleri doruk noktasında. O tertemiz, saf gönüllü çocukların, gençlerin tam Mevlid Kandili’nden bu yana hep Sen’in ismini anarak San’a salavatlar çekiyorlar. Bu sene ümmetinden her yaştakilerde bir gayret bir gayret herkes en çok salavatı şerifeyi hediye olarak sunabilmek için zamanlarının pek çoğunu San’a tahsis ederek sevgine ve şefaatine tâlipler. Aralarında ‘salavat kampanyaları’ düzenlediler. Kim San’a en çok salâtü selam yollarsa ona teşvik amaçlı hediyeler alınıyor. Bir rahmet, bir bereket, bir güzellik yağıyor o ortamlara bunları ifâdelendirmekte diller ve sözler kifâyetsiz kalıyor desek doğru. Hatta geçen hafta Çarşamba günü Konya’ya yağan rahmet çekilen salavatların hemen ardından geldi. Sen O’na yönel yeter ki rahmetini hiç eksik eder mi? Ah insanlık! Ne çok güzel şeyini unutarak rafa kaldırdın. Tozlanan bu hasletlerini bir bir indir raflardan kullan gönlün dirilsin ve seninle de bütün kâinat dirilsin ve uyansın.
Ey Kâinâtın En Büyük Peygamberi bugün dillerde Sen’in güzel ismin terennüm ediliyor. Ebeveynler uyandı, çocuklar, gençler uyandı, insanlık uyandı. Sen’i anan ve çok seven bu güzel ümmetini Sen’de an yarın mahşer gününde. Sen’de unutma bizi zor zamanlarımızda. Sen zâten unutmadın hayâtın boyunca bizim için çırpınıp durdun. Seven sevdiğini çokça anarmış. Hep ondan bahsetmek ve onu konuşmak istermiş. Bugün de tıpkı ashâbın gibi hep Sen’i anmak ve San’a benzemek isteyen, Sen’i çok seven ve çok özleyen çocukların, gençlerin var. Onlar bugünün övünç kaynağı. Ne olur Rabbim çoğalt ve muhafaza et onları.
Ey Rahmet Peygamberi rahmetinle kuşat bizi, ailemizi, dünyâmızı. Gönlümüze oluk oluk rahmet ol, yağ. Gözümüzde damla damla rahmet ol, çağla. Gökyüzünden yeryüzüne yağdır rahmetini ılık ılık yüreklerimiz o rahmetin bereketiyle ıslansın ruhumuz, San’a sevda tomurcuklarına dursun mâneviyâtımız. Yağsın rahmetin üzerimize, yüreğimize, bedenimize… Bizi de dünyâmızı da rahmete doydur. Kandır sevgine, yandır muhabbetine… Ey Nazlı Nebi!
Ay boyu dilimizde vird olan salavatlarımız kalbimizin derinliklerine geçsin. Sevgin dudaktan kalbe insin. Ruhlarımız San’a olan muhabbetle sukûna ersin. Muhabbetlerimiz çoşkun bir sevda hâline dönüşsün. Sen’in için oluşan böylesi sevgi selini yeryüzünde dolaşan seyyar meleklerin alsın ve San’a takdim etsin. Bizler için de inşallah yarın hesap gününde kullanılmak üzere sermaye olsun, amel defterlerimiz muhabbeti Rasullullah ile dolsun inşaallah.
Fakat yalnızca bu aya, bu haftaya özgü kalmasın bu sevgi seli. Kalıcı sevgiler için devamlılık ve süreklilik şart. Diliyor ve dualar ediyoruz ki Ey Gönüllerin Gülü San’a olan aşk ve muhabbetimiz hiç bitmesin, artarak coşkun bir sevdâ çağlayanına dönüşsün, yerinde saymasın. Her zaman ismini anarak dillerimize güzellik, kalplerimize temizlik gelsin.
Ne olur gel Ya Rasulallah! Önce dilimize dudaklarımıza gel… Sonra yüreğimize gel… Yattığımızda rüyâlarımıza gel… Hayâtımza gel… Ailemize, evimize, yanımıza gel…
Her şeyimize yaklaş ve teşrif et bize Ey Kutlu Doğumun Kutlu ve Nur Peygamberi…
Nûru hiç sönmeyecek sevdâ güneşimiz ol…
Gel Ya Rasulallah…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR