Gediz Üniversitesi Yeni Öğretim Yılına Başladı

Gediz Üniversitesi Yeni Öğretim Yılına Başladı

Gediz Üniversitesi, 86 ülkeden 500’e yakını yabancı 6 bin 500 öğrenciyle yeni öğretim yılına girdi. Mütevelli Heyeti Başkanı Kavuk, “Beş yılda gelinen nokta gurur verici.” dedi. Rektör Prof. Dr. Çevik ise daha yapacak çok işleri...

Gediz Üniversitesi, 86 ülkeden 500’e yakını yabancı 6 bin 500 öğrenciyle yeni öğretim yılına girdi. Mütevelli Heyeti Başkanı Kavuk, “Beş yılda gelinen nokta gurur verici.” dedi. Rektör Prof. Dr. Çevik ise daha yapacak çok işleri olduğunu söyledi.

Gediz Üniversitesi, altıncı yılına merhaba dedi. Seyrek’teki kampüste düzenlenen açılış töreninde İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş, Şifa Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ateş ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de yer aldı. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, bu yıl bin 626 öğrencinin aralarına katıldığını, toplam öğrenci sayısının, 500’e yakını yabancı olmak üzere 6 bin 500’ü aştığını açıkladı. Prof. Dr. Çevik, en az dört senelik lisans eğitimi için 12 ülkeden daha öğrenci geldiğini, böylece ülke sayısının 86’ya yükseldiğini de dile getirdi. “Dünyayı bu açılışta buluşturduk, ne kadar gurur duysak az. Kimi Kolombiya’dan, kimi Singapur’dan, kimi Norveç’ten, kimi de Tayvan’dan İzmir’e ilk kez geldi. Ülke sayısını her sene arttırıyoruz. Bu başarı sadece üniversitemiz için değil, İzmirimiz ve ülkemiz için de önemli.” diye konuşan Prof. Dr. Çevik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yabancı öğrenci kayıtlarımız devam ediyor, sayının daha da artmasını bekliyoruz. 86 ülkeyi aynı çatı altında buluşturmak, üstelik de bunu beş yılda gerçekleştirmek bizim için büyük gurur kaynağı. Çalışanlarımızla 7 bini aşan, kolları dünyanın dört bir yanına uzanan dev bir aile haline geldik. Bize duyulan güvenden dolayı teşekkür ediyoruz ancak daha yolun başındayız, yapacak çok işimiz var. Geçen iki senede 33 projeye imza attık, yenileri için çalışıyoruz. Dünyanın renklerini ve kültürlerini buluşturma hedefimiz gibi insanlığa buluş kazandırma hedefimize de ulaşmak istiyoruz. Kurucularımızın bağışlarıyla kurulan bu modern kampüsün ve laboratuvarlarımızın hakkını ancak böyle vereceğimizin bilincindeyiz.”

BİR İNSANLIK PROJESİ

Mütevelli Heyeti Başkanı Kavuk da bir üniversite için kısa bir süre olan beş yılda ulaştıkları noktanın gurur verici olduğuna işaret etti. Kavuk İzmir'e, Türkiye'ye ve insanlığa fayda sağlayacak bir üniversite amacıyla yola çıktıklarını hatırlattı, şunları kaydetti: “86 ülkeden 6 bin 500 öğrencinin aynı anda dersbaşı yaptığını görünce, mütevelli heyetindeki eğitim gönüllüsü arkadaşlarımla birlikte önemli bir insanlık görevini yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Bizler için bir sosyal sorumluluk projesi olan Gediz Üniversitesi’nin daha iyi yerlere ulaşacağına inancımız her sene daha da güçleniyor.”

Başkan Şahin ise Gediz Üniversitesi’nin Menemen için önemli bir kazanç olduğunu belirtti. Şahin, “Beş yılda elde edilen bu sonuç tesadüf değil. Adını aldığı Gediz Nehri ve ovası gibi topraklarımıza hayat veriyor. Kuruculara teşekkür ediyor, onları yürekten kutluyoruz ve alkışlıyoruz.” dedi.

Gitar sanatçısı Güray Alyörük’ün küçük bir konser verdiği törende açılış dersini, Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Şengün Özsöz yaptı. Prof. Dr. Özsöz, kanser tedavisinde biyomedikal mühendisliğinin yerine değindi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.