Mehmet Ali Uz

Mehmet Ali Uz

Geçen Haftanın Gündeminden Notlar

Geçen Haftanın Gündeminden Notlar

Bu günlerde Konya’nın gündemini takipte zorlanıyoruz. Seçim çalışmaları olanca hızıyla devam ediyor. Geçen hafta Çarşamba günü Türkiye Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu’nun basın toplantısına katıldık. Öğrendiğimize göre, Basına dağıtılan kitaptan Federasyon bugüne kadar pek çok faaliyete imza atmış, ama bir türlü Konyalılar arasında istenilen ölçüde birlik, beraberlik ve kaynaşma gerçekleştirilememiş.

Çarşamba günü akşamı yapılan toplantının açış konuşmasını KOGEYAD Genel Başkanı Mustafa Ulu Bey yaptı. Güzel bir konuşma idi. Toplantı samimi bir hava içerisinde geçti. Yemek sonrasında küçük bir gurupla devam eden sohbette karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Federasyon yeni bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Federasyon öncülüğünde 14 Mart 2009 tarihinde Konya Dedeman Otel’de binlerce Konyalı bir araya gelip kucaklaşacak. Toplantıya pek çok ilden valiler, yüksek mahkeme üyeleri, üst düzey bürokratlar ve tanınmış işadamları katılacak. Toplantıda önemli kararların alınacağını tahmin ediyoruz. İleride bu konu ile ilgili yapılması gerekenler üzerinde ayrıca duracağım.

Cuma günü de, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen Bey’in veda toplantısına katıldık. Başkan toplantının başında yaptığı uzun konuşmasında son dönemde yapılan belediye hizmetlerini anlattı. Toplantıda duygulu anlar yaşandı, karşılıklı plaketler alınıp verildi.

Görevler gelip geçicidir. Hele politikada vefanın hiç yeri yoktur. Önemli olan kubbede bir hoş seda bırakabilmektir. Adem Esen Bey bunu fazlasıyla yaptı. Adı hiçbir yolsuzluğa karışmadı. Belediye çalışmaları yanında kültür faaliyetlerine büyük yer verdi. Sivil toplum kuruluşları ile de uyumlu çalışmalarda bulundu, örnek çalışmalara imza atıldı. Sayın başkana bundan sonraki hayatında da başarılar diliyoruz.

Pazar günü de Saadet Partisi’nin seçim beyannamesinin açıklandığı toplantı vardı. Rahatsız olduğum için basın toplantısına katılamadım. Konuşmanın bir bölümünü televizyondan takip ettim. Tecrübeli başkan Mustafa Özkafa Bey, seviyeli, kültür ve çevre ağırlıklı bir konuşma ile basın toplantısını kapattı.

Başkanların belediye hizmetleri ile ilgili çalışmaları esas görevleridir. Fakat Konya’da kültür çalışmalarının ayrı bir önemi var. Konya bir Selçuklu başkenti, Konya tarihi bir kültür merkezi… Konya’ya adım atan her yabancı, Selçukluyu hatırlamalı ve tarihi teneffüs ettiğinin farkına varmalı. Seçimi kim kazanırsa kazansın, bu konudaki çalışmalar ihmal edilmemeli diye düşünüyoruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Ali Uz Arşivi
SON YAZILAR