Geceden kuyruğa girdiler!

Geceden kuyruğa girdiler!

Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun (TTK) işçi alım ilanına başvurmak isteyen binlerce vatandaş, dondurucu soğuğa rağmen geceden sıraya girdi. Bazı gençlerin, yanlarında getirdikleri battaniyelere sarıldığı görüldü.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun İŞKUR aracılığı ile bin işçi alacağını duyurması üzerine, Zonguldak’ta binlerce genç geceden kuyruğa girdi. Gençlerin, dondurucu soğuğa rağmen, akşam saatlerinden itibaren Zonguldak ve Bartın'daki İŞKUR önünde başladıkları bekleyişlerini sürüyor. TTK’nın işçi alımı için başvuruların 12 Şubat’ta yapılacağının duyurulmasının ardından akşam saatlerinden itibaren vatandaşlar, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturdu. Kurum binası önünde sıraya giren vatandaşlardan bazılarının yanlarında getirdikleri battaniyelere sarıldıkları görüldü. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

20190212_2_34870193_41564425_web.jpg

40 BİN BAŞVURU BEKLENİYOR

yetkilileri, başvurunun 7 gün süreceği ve isteyenlerin evlerine dönmesi için çağrıda bulunduklarını açıklamalarına rağmen, gençlerin kuyrukta beklemeye ısrarcı olduğunu ve 30-40 bin başvuru beklediklerini açıkladılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.