Gazze'yi özel oturumda görüşecek

Gazze'yi özel oturumda görüşecek

BM İnsan Hakları Konseyi, Gazze’deki ihlalleri görüşecek.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, Gazze'deki insan hakları durumunu ele almak üzere özel oturum düzenleyecek. BM Cenevre Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Çarşamba yapılacak özel oturumda, Doğu Kudüs dahil işgal altındaki Filistin topraklarındaki insan hakları durumunun görüşüleceği bildirildi.  

İnsan Hakları Konseyi Başkanlığının, Konsey'in Arap Grubu Temsilcisi Mısır, İslam İşbirliği Teşkilatı Temsilcisi Pakistan ve gözlemci ülke Filistin Temsilcisi'nden Konsey'in özel bir oturumda toplanması için 18 Temmuz'da bir mektup aldığı belirtilen açıklamada, bu talebin özel oturumun yapılması için gereken Konsey'e üye ülkelerin üçte birlik oranı tarafından da desteklendiği kaydedildi.

Özel oturum talebini destekleyen 16 üye ülke şöyle: Benin, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Çin, Endonezya, Fas, Güney Afrika, Kazakistan, Kuveyt, Küba Maldivler, Pakistan, Peru, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan ve Venezuela.

Talebin, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Brunei Darussalam, Ekvador, Filistin, İran, Malezya ve Mısır gibi gözlemci üyeler tarafından da desteklendiği bildirildi.

BM İnsan Hakları Konseyi'nin 21. özel oturumu olacak bu oturumda, İsrail'in uygulamalarını ve saldırılarını eleştiren bir karar taslağı ile konuyla ilgili bir araştırma komisyonunun kurulması konularının görüşülmesi bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.