Gazze’de Ateşkes Sona Erdi; İsrail Saldırısında 40 Filistinli Öldü

Gazze’de Ateşkes Sona Erdi; İsrail Saldırısında 40 Filistinli Öldü

İsrail ordusu, bugün sabah Gazze Şeridi’nde yürürlüğe giren ateşkesi sonlandırdıklarını ve kara operasyonlarının yeniden başladığını bildirdi. Gazze sağlık yetkilileri ise ateşkes sonrası İsrail tanklarının saldırısında 40 Filistinlinin...

İsrail ordusu, bugün sabah Gazze Şeridi’nde yürürlüğe giren ateşkesi sonlandırdıklarını ve kara operasyonlarının yeniden başladığını bildirdi. Gazze sağlık yetkilileri ise ateşkes sonrası İsrail tanklarının saldırısında 40 Filistinlinin öldüğünü kaydetti.

İsrail ordusu sözcüsü Yarbay Peter Lerner, basına yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze’de kara harekâtına devam ettiğini söyledi.

İsrail ile Hamas arasında kabul edilen ateşkesin yürürlüğe girmesinde saatler sonra İsrail’in Gazze’nin Refah şehri yakınlarında tank saldırısı sonucu 40 Filistinlinin öldüğü açıklandı. İsrail ve Hamas bir birini ateşkesi ilk önce bozmakla suçluyor.

ABD ve BM aracılığıyla kabul edilen 72 saatlik ateşkes bugün sabah 08.00’da yürürlüğe girmişti.

GAZZE’DE BİR İSRAİL ASKERİ ESİR ALINDI

İsrail ordusu sözcüsü, Gazze Şeridi’nin güneyindeki çatışmalarda Filistinli gruplar tarafından bir İsrail askerinin esir alındığını bildirdi.

İsrail ordusu sözcüsü Yarbay Peter Lerner, basına yaptığı açıklamada, Gazze’nin güneyinde tünelleri yok etmeye çalışan İsrail askerlerinin saldırıya uğradığını ve bir askerin esir alındığını söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.