Gazinin Protez Bacağını Veren Firma: Bize Sadece 50 Bin Lira Ödedi

Gazinin Protez Bacağını Veren Firma: Bize Sadece 50 Bin Lira Ödedi

Terör saldırısında bir bacağını kaybeden gazi Bülent Kocaoğlan'ın protez bacağına haciz haberlerinin ardından cihazı veren medikal firması yetkilileri bir basın toplantısı düzenledi. Haciz işleminin yapılmadığını söyleyen firma sahibi...

Terör saldırısında bir bacağını kaybeden gazi Bülent Kocaoğlan'ın protez bacağına haciz haberlerinin ardından cihazı veren medikal firması yetkilileri bir basın toplantısı düzenledi. Haciz işleminin yapılmadığını söyleyen firma sahibi Mustafa Ünlü, gazinin kendine yatırılan paradan 50 bin TL ödediğini, geriye kalan meblağ için hukuki işlem başlattıklarını ifade etti.

Kocaoğlan, 1996 yılında görev yaptığı Hakkari Çukurca'daki terör saldırısında 16 silah arkadaşını şehit verdi. Kendisi de yaralanan Kocaoğlan, GATA'da uzun süre tedavi gördü ancak sol bacağını diz üstünden kaybetti. O dönemde takılan protez bacakla ayağa kalktı. Devlet memuru olarak Çanakkale'de çalışmaya başladı, evlenip yuva kurdu. Emekli olduktan sonra da memleketi İzmir'in Kiraz ilçesine yerleşti. 18 yıl boyunca devletin kendisine verdiği protez bacakları kullanan Kocaoğlan, son torba kanunda yer alan, "Gaziler, var olan protezlerin en gelişmişini kullanabilir." hükmünden faydalanmak için müracaat etti. Bir medikal firması, 135 bin lira değerindeki protez bacağı, devletin ödemeleri geciktirdiği gerekçesiyle avans karşılığında geçen nisan ayında taktı. Kocaoğlan da SGK'nın ödeme yapacağına güvenip bankadan 50 bin lira kredi çekerek firmaya verdi. Gazinin sevinci uzun sürmedi. Kısa sürede ödeme yapılacağını sanan Bülent Kocaoğlan'a, beklediği ödeme bir türlü yapılmadı. Bunun üzerine kredi borcunu ödeyemeyen gaziye, haciz bildirim kağıdı geldi. Yaptığı bütün girişimlerden eli boş dönen Kocaoğlan, haciz kıskacından parası olmadığı için kurtulamadı. Son çare olarak sosyal medya üzerinden yardım isteyen gazi, "Bu bana yapılan haksızlık. Bizim sorunumuza çare bulunsun." dedi. Kocaoğlan'ın durumunun gazete ve televizyon haberlerinde yer almasıyla birçok kurum harekete geçti. Aylardır bitmeyen incelemesini sonuçlandıran SGK, yeni düzenlemeyle üst sınır olarak belirlenen 98 bin TL için ödeme kararı çıkardı. Bu para, dün banka hesabına yatırıldı. Bunu kendisini arayan SGK yetkililerinden öğrenen Bülent Kocaoğlan, kredi borcunu ödedikten sonra kalan tutarı medikal firmasının hesabına aktaracağını açıkladı.

FİRMA: BİZ 50 KURUŞ BİLE ALMADIK

Teknik Ortopedi firmasının sahibi Ünlü ise düzenlediği basın toplantısında, 1964 senesinden bu yana sektörde çalıştıklarını, gazi Bülent Kocaoğlan’ın da 18 senelik hastaları olduğunu ifade etti. Gazi olarak geldiğinden bu zamana kadar birkaç kez protez uygulaması yaptıklarını anlatan Ünlü, “En son yaptığımız protez uygulamasını yedi aydır kullanıyor. En son teknolojidir. Kendisi de memnuniyetini belirtmektedir. Bülent Kocaoğlan, demeçlerinde 50 bin TL kredi çekerek protezini aldığını söylüyor. Parasını ödeyemediği için de evine haciz geldiğini belirtiyor. Biz 50 bin değil, 50 kuruş bile kendisinden tahsil etmedik. Buna rağmen bu şekilde haberler de çıkınca SGK’yı bilgilendirdik. Ertesi gün ise denetimciler geldi, burada kontrol ettiler, onlar da herhangi bir şey tespit edemediler, yani Bülent Kocaoğlan’dan para tahsil ettiğimize dahil. İki gün sonra haberlerin ardından kendisine Ankara’dan ödeme çıkarıldı. Bu ödemeden bize sadece 50 bin TL’sini ödedi.” dedi. Kocaoğlan kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği için hukuki işlemlere başladıklarını belirten Ünlü, geri kalan alacakları olan 85 bin TL için dava açtıklarını söyledi.

'GAZİLİK HASSASİYETİYLE KAMUOYU ALDATILDI'

Kocaoğlan’ın psikolojisinin bozulmuş olabileceğini belirten Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kişinin gazi olması sebebiyle kamuoyu ve kurum, tıpkı bizim gibi hassasiyet göstermiştir. Kamuoyuna kendisini mağdur olarak lanse eden kişi, demeç verdiği tarih itibariyle tek bir kuruş dahi ödeme yapmamış olup kurum tarafından ödeme yapılmaması gaziyi değil, şirketimizi mağdur etmiştir. Toplumun gazilik hassasiyeti kullanılıp kamuoyu aldatılmıştır. Bülent Kocaoğlan, hem protezimizi alıp kullanmış hem de paramızı SGK’dan akıp kullanmıştır. Dün itibariyle kendisi hakkında adli işlemler başlatılıp icra takibi açmış bulunmaktayız. Geri kalan alacağımız 85 bin TL’dir.”

37 bin TL borcu kaldığını belirten gazi Bülent Kocaoğlan ise, "Bana geri kalan para yatırılınca tekrar onlara yatıracağım." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.