Gaziler teröre lanet okudu

Gaziler teröre lanet okudu

Son aylarda artan terör olaylarına Kıbrıs ve Kore gazilerinden de sert tepki geldi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur, "Terör dış kaynaklıdır. Terörün kökü kazınmalıdır" dedi

Son aylarda artan terör olaylarına tepki gösteren Kıbrıs ve Kore gazileri, Türkiye'nin terörle sonuna kadar mücadele etmesi gerektiğini söyledi.  Artan terör olayları değerlendiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur, "Ülkemizin gündemi şu anda terör olayları. Terörle mücadele kolay bir olay değil. Kolay olmamasının nedeni ise dış güçlerin ülkemizde yaşanan terör olaylarını desteklemesi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İsrail, İngiltere gibi devletlerin Türkiye üzerinde emelleri ve projeleri var. Bunu gerçekleştirebilmek için dış güçler günümüzde sadece terörü destekleyerek. Ülkemizi yıpratmak istiyorlar. Kendilerine  muhtaç ettirmek istemektedirler. Bizim dışarda düşmanımızın olduğu kadar içerdede düşmanımız var. Şu anda PKK terör örgütü ülkemizi bölmeye ve yıpratmaya çalışıyor. Ülkemiz öncelikle kanunlar çercevesinde kendini savunması gerekir. Doğu'da olup biteni göremiyoruz. Ancak medyadan ne kadar bilgi öğrenebilirsek. Ülke insanı olarak hem okumuşuz hem de cahiliz. Her söylenene inanıyoruz. İnandığımz şeyleri araştırmıyoruz.Güneydoğu'daki aşiret sistemi bundan dolayı kaynaklanıyor" diye konuştu.

ÜLKEMİZ TERÖRDEN TEMİZLENMELİ

Kendisinin de Kıbrıs Barış Harekatı'nda aktif olarak görev aldığını dile getiren Buğur, şunları söyledi: "Bız Kıbrıs'ta çok güçlüydük. Karşımızda direnecek güç yoktu ve şartlar iyiydi. Şu anda doğudaki askerimizin işi çok zor. Ordumuz düzenli bir ordu olduğu için gerilla ile mücadele edecek güçte. Doğudan hemen hemen her gün şehit haberleri gelmeye devam ediyor. İster istemez olanlara üzülüyoruz. Ama karşıda kayıplar veriyor. Doğuda olanlar sivil vatandaşa zarar vermeden gerçekleşmelidir. Arada sivil vatandaş da olduğu için terörle mücadele etmek biraz zorlaşıyor. Son günlerde doğu yavaş yavaş düzelmeye başladı. Ülkemiz terörden arınmalıdır. Yıllardır terör var.  PKK terörü yıllardır süregelen bir terör. Kürt meselesi, PKK'nın Kürt halkını kışkırtması ile ortaya çıktı. PKK, doğudaki halkı kışkırtması ile ortaya çıktı. Dış devletler Irak'ta sorun çıkarttılar ve hallettiler. Ardından Suriye'de iç karışıklıklar çıkarttılar orayıda halletmek üzereler. Geriye bir Türkiye kalıyor. Türkiye'yi de böldükleri zaman dış güçlerin Ortadoğu'daki planı gerçekleşmiş olacak. Oradaki hem yerüstü hem de yeraltı zenginliklerden kolayca yararlanabilecekler. Çanakkale Savaşı'nda, Kıbrıs Barış Harekatı'nda, Kore Savaşı'nda ve şu anda ülkemizin doğusunda devam eden terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR

Kore Savaşı Gazesi Seyit Çeçen (93) ise Kürt sorununun Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze geldiğini ifade etti. Çeçen, şu ifadeleri kullandı: "Terör yıllardır sürüyor. Osmanlı İmparatorluğu yıkılma aşamasında iken doğuya o zamanda Kürdistan denilmiştir. Yıllar önce Osmanlı zamanında Kürt Sait İsyanı bile olmuştur. Bu isyanı çabucak bastırdılar ama. Halbuki Kürt ismini yazdığımız ve tersten okuduğumuz zaman Türk diye okunuyor. Türk ile Kürt kardeştir. Bu ülkede sadece Türk yaşamıyor. Kürt, Laz, Çerkes ve Arap gibi birçok ırktan insan yaşıyor. Ama biz Türk milletiyiz. PKK'nın yaptığından Kürtler bile rahatsız."

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.