Gaziler onurları için yürüyecek

Gaziler onurları için yürüyecek

Terörle mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılmayan 19 bin mağdur vatan evladı Gazilik onurunu almak için Cumhurbaşkanı ile görüşmek üzere İstanbul’dan Ankara’ya kadar yürüyecek

Mecburi askerlik görevlerini yaparken çıkan operasyonlarda, terör örgütü ile girilen çatışmalarda yaralanıp gazi sayılmayan 19 bin vatan evladı seslerini duyurmaya çalışıyor. Gazilik onurunu almak isteyen mağdurlar terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği (TMSY) çatısı altında birleşerek külliyeye randevu için yürüme kararı aldılar. 12 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’dan yola çıkacak gaziler Türkiye’nin her ilinden gelecek mağdurlarla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek üzere Ankara’ya kadar yürüyecek.

SESSİZ ÇIĞLIĞIMIZA SAHİP ÇIK UZUN ADAM

Askerlik görevlerini yerine getirirken yaralanıp sonrasında devlet tarafından unutulduklarını veya bilmeden ya da bilerek mağdur edildiklerini iddia eden gaziler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Vatan için, bayrak için vurulduk ama devletimiz tarafından gazi sayılmıyoruz. Bizlerin bu sessiz çığlığına sahip çık uzun adam” dedi. TMSY Genel Başkanı Atilla İlhan, dernek olarak 7 kez randevu talebinde bulunduklarını ve hiçbirinin kabul edilmediğini belirterek, “Dernek yönetimi olarak sesimizi duyurmak ve mağduriyetimizi bizzat Cumhurbaşkanımızın kendisine anlatmak istiyoruz. Kanayan yaramızın giderilmesi ve Cumhurbaşkanımızın bizlere sahip çıkacağına inandığımız için bu kararı almış bulunuyoruz. 12 Mayıs Cumartesi günü Maltepe’deki dernek binamızdan başlayarak İstanbul’dan Ankara’ya ve Türkiye’nin her ilinden üyelerimiz bulundukları illerden yürüyerek Ankara’ya Cumhurbaşkanımızla görüşmek için külliyeye kadar imkanlar doğrultusunda yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

VEKİLLER BİZE SENARYO OYNADI

Gazilik onurlarını ve madalyalarını almak için 4 yıldır resmi olarak mücadele ettiklerini aktaran Başkan İlhan, “Terörle mücadelede yaralanıp mağdur olan 19 bin vatan evladı adına mağduriyetimizin giderilmesi için kapısını çalmadığımız kurum, kuruluş, bakanlıklar, iktidar ve muhalefet partilerinin milletvekilleri kalmadı. Dernek olarak bizler neden gazi olamadığımızı yıllarca anlattık durduk. Bize hep, ‘Olur mu hiç öyle şey, sizler gazisiniz. Sizler bizim gönlümüzün gazisisiniz.’ dediler. Bunu diyen vekiller, parti yöneticileri ve bürokratlar yıllarca hep aynı senaryoyu bize oynadılar” ifadelerini kullandı.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.