Gaziantep'te Terör Örgütü Yanlısı Bir Grup Polisle Çatıştı

Gaziantep'te Terör Örgütü Yanlısı Bir Grup Polisle Çatıştı

Kobani'de yaşanılanları protesto etmek için Gaziantep'te toplanan bir grup, Hatice Karslıgil İlkokulu'na taşlarla saldırarak okulun camlarını kırdı. Polis ekiplerinin uyarılarına taşlarla cevap veren yüzü maskeli PKK yandaşlarına güvenlik...

Kobani'de yaşanılanları protesto etmek için Gaziantep'te toplanan bir grup, Hatice Karslıgil İlkokulu'na taşlarla saldırarak okulun camlarını kırdı. Polis ekiplerinin uyarılarına taşlarla cevap veren yüzü maskeli PKK yandaşlarına güvenlik güçleri biber gazı ve TOMA'larla müdahale etti. Çıkan olaylarda 2 kişi gözaltına alındı.

Akşam saatlerinde Beybahçe Mahallesi'de meydana gelen olaylarda, yüzleri maskeli terör örgütü yanlısı bir grup, çöp konteynerleri ile yolu trafiğe kapatarak güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı. Eylemciler aynı mahallede bulunan Hatice Karslıgil İlkokulu'na saldırarak okulun camlarını kırdı. Olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Yüzleri maskeli gruba TOMA'dan sıkılan tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Ara sokaklara kaçan gruba müdahale eden polis ekipleri 2 kişiyi gözaltına aldı.

Olaylara tepki gösteren mahalle sakini vatandaşlar, “Yüzü maskeli kişiler çocuklara taş atması için para dağıtıyordu. Polise taş atsınlar diye para veriyorlardı.” dedi.

Güvenlik güçleri, eylemcilerin dağılmasının ardından caddeden çekildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.