Gaziantep Valiliği'nden 'Ev Salçası' Diye Satılan Ürünlere Karşı Uyarı

Gaziantep Valiliği'nden 'Ev Salçası' Diye Satılan Ürünlere Karşı Uyarı

Gaziantep Valiliği, sağlıksız ortamlarda üretilen ev salçalarını satın almamaları ve tüketmemeleri yönünde vatandaşları uyardı. Ev salçası diye satılan bu ürünlerde çok miktarda katkı maddeleri kullanıldığının bilgisini veren valilik,...

Gaziantep Valiliği, sağlıksız ortamlarda üretilen ev salçalarını satın almamaları ve tüketmemeleri yönünde vatandaşları uyardı. Ev salçası diye satılan bu ürünlerde çok miktarda katkı maddeleri kullanıldığının bilgisini veren valilik, ev salçası olarak salça satanlara 13 bin 304 TL para cezası verildiğini açıkladı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde oldukça fazla üretilen salçaya karşı Gaziantep Valiliği denetim başlattı. Bu ürünün satın alınmaması noktasında uyarıda bulunuldu. Koruyucu madde içeren ve hijyen koşullarında üretilmeyen salçaların önüne geçecek yönetmelik gereğince 1 Ocak 2016 tarihinden sonra salça üretiminde koruyucu madde kullanımı yasaklanacak. Valilikten yapılan açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu: "Halkımızdan çok kötü şartlarda, sağlıksız ortamlarda yapılan ev salçası diye mahalle aralarında, çarşıda, iş yerlerini dolaşarak satılan salça benzeri bu ürünleri kesinlikle satın almamasını ve tüketmemesini istiyoruz. Ev salçası diye satılan bu ürünlerde çok miktarda katkı maddeleri kullanılmaktadır. İnsan sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde katkı maddeleri içeren ev salçası diye satılan ürünler kesinlikle satın alınmamalıdır. İl ve ilçe müdürlüklerimize ait ekipler gerekli denetimleri yapmaktadır. Ev salçası olarak, salça satanlara 13 bin 304 TL idari para cezası verilerek, ürünleri imha edilmektedir."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.