Gaziantep şehitlerine veda

Gaziantep şehitlerine veda

DEAŞ'a yönelik operasyonda şehit olan 3 polis memurunun naaşı, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şahinbey ilçesindeki operasyonda terör örgütü DEAŞ mensubu teröristin kendisini patlatması sonucu şehit olan Yaşar Polat (24), Hüseyin Cengiz (50) ve İlhan Güleç (49) için Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde düzenlenen törene şehitlerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçar, Mehmet Erdoğan, Abdülkadir Yüksel, CHP Milletvekili Akif Ekici, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeral Ali Ekiyor ile şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Gaziantep şehitlerine veda

SÖZ VERDİK, YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ

Şehit Hüseyin Cengiz'in çocukları Merve ve Aytekin, törene babalarının kamuflajlarını giyerek katıldı. Tören sırasında metanetlerini korudukları gözlenen Merve Cengiz, kardeşinin elini öperek, "Gel bebeğim yanıma, onun yolundan ayrılmayacağız, ona söz verdik." dedikten sonra babasının üniformasını koklayarak öptü.

Gaziantep şehitlerine veda

Törende oldukça bitkin olan Cengiz'in ablaları Zehra Çakır ve Hatice Cengiz ise yakınlarının yardımıyla ayakta durdukları gözlendi.

Törene gelen Selma Er, şehit Cengiz'in 16 yıl önce Diyarbakır'da şehit olan kardeşi Yusuf Yıldırım'ın arkadaşı olduğunu belirterek, "Kardeşim Hüseyin'in kollarında şehit olmuştu. O günden beri görüşürdük. O da kardeşimin yanına gitti. Acımız çok büyük." diyerek ağladı.

Gaziantep şehitlerine veda

Gaziantep'e 2 ay önce atanan şehit Yaşar Polat'ın hem amcasının kızı hem de süt kardeşi olan Sabiha Polat, tören sırasında gözyaşları içinde kardeşini 2 gün önce gördüğünü ifade ederek, elinde tuttuğu şehidin ayakkabısını öptü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.