Gazi Eşleri Gelinlerini Şikayet Etti, Toki'den Ev İstedi

Gazi Eşleri Gelinlerini Şikayet Etti, Toki'den Ev İstedi

Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesi’ni ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, burada gaziler ve gazi eşleriyle sohbet etti. Dul olan gazi eşleri gelinlerini bakana ve valiye şikayette bulundu. Gelinlerin kendilerini evden...

Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesi’ni ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, burada gaziler ve gazi eşleriyle sohbet etti. Dul olan gazi eşleri gelinlerini bakana ve valiye şikayette bulundu. Gelinlerin kendilerini evden attığını iddia eden gazi eşleri, bakandan aracı olup kendilerine TOKİ’den konut verilmesini istedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de halk bayramlaşmasına katıldı, daha sonra şehit ailelerini ziyaret etti. Buradan Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesi'ne geçen Bakan Yıldız’ı dernek başkanı Osman Balcı karşıladı. Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Balcı, dernekler masasının harcama ile ilgili kanunları uygulamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Balcı, özellikle Kore gazilerinin yatalak hasta olduklarını ve evlerine kadar gidip ziyaret etmek istediklerini belirterek, "Derneğin aracı yok. Biz de şahsi aracımızla gidiyoruz. Bunun faturasını dernek giderine koyamıyoruz. Acil cenaze oluyor gitmek zorundayız. İl Özel İdare kapanmadan önce valilik araç tahsisi yapıyordu. Ama şimdi yapılamıyor. Sanırım bu konuda valimizin de bilgisi olmadığı ve kendisine iletilmediği için sorun yaşıyoruz." dedi.

Bakan Yıldız, bu sorunun çözümlenebileceğini anlattı. Vali Orhan Düzgün, bu sıkıntının kendisine iletilmediğini ve şuan haberi olduğunu belirtti. Düzgün, bu sıkıntının kendisine şu an intikal ettiğini ve ülke için canlarını ortaya koyan gaziler için araç tahsisinin yapılacağını söyledi.

Ziyaret sırasında dernekte bulunan vefat etmiş gazilerin eşleri de Bakan Taner Yıldız’dan istekte bulundu. Gazi eşleri, gelinlerin yanında kaldıklarını belirterek, gelinlerin artık kendilerini evden dışarı attığını ve ev sahibi olmak istediklerini söyledi. Gazi eşleri, TOKİ konutlarından ev sahibi olmak istediklerini belirterek, ödeme noktasında imkanlarının olmadığını bakana iletti. Bakan, gelinlerin dışarı atmayacağını, öyle bir şeyin olmayacağını anlatarak, "Bu konuda ilgili bakanlıkla görüşelim. Yapılması gereken ne varsa bu yönde size destek olmaya çalışırız." cevabını verdi.

Bir gazi eşi ise Kıbrıs’a gitmediklerini ve Kıbrıs’a gitmek istediklerini söyledi. Bakan, bu konuda da araştırma yapılarak şartlar uygunsa gazi eşleri için Kıbrıs gezisi düzenlenebileceğini söyledi.

"MUSUL’DA REHİN TUTULAN VATANDAŞLARIMIZIN KURTARILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Kayseri Valiliğinin düzenlediği halk bayramlaşmasına katılan Bakan Taner Yıldız, burada açıklama yaptı. Ramazan Bayramı tebrik ederek konuşmasına başlayan Bakan Taner Yıldız, şunları söyledi: "Bu yıl Ramazan’da son derece buruk sevinç yaşıyoruz. Herkesin bildiği üzere Filistin’de zulüm var ve şehit olan kardeşlerimiz var. 5 bin civarında yaralımız var ve hayatlarını kaybedenler var. Musul’da rehin olarak tutulan vatandaşlarımızın da sağlıklı bir şekilde dönmesini temenni ediyoruz. Bu yönde çalışmalar var. Devam ediyor. Bizler sevinçlerimizi paylaşarak artırmak istediğimiz dönemde yine üzüntülerimizi ve acılarımızı hissederek Ramazan Bayramı'na giriyoruz. Bu tür acılar ülkemizde ve bölgemizde yaşanmaz. Huzur ve istikrarın gelişmenin her türlü göstergesi ülkemizde ve bölgemizde olur."

BAŞBAKAN KAYSERİ’YE GELECEK

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki haftadan az bir zaman kaldığını söyleyen Bakan yıldız, "12. cumhurbaşkanımızı 10 Ağustos’ta seçmiş olacağız. Cumhurbaşkanı çıkartmış ilimizde Başbakanımız 8 Ağustos tarihinde halka hitapları olacak. Türkiye’deki istikrar ve büyümenin sürdürülebilmesi için bütün şubeleriyle çalışmış olacağız. Türkiye istikrarına katkı sağlayan Cumhurbaşkanımızın görev süreci 28 Ağustos tarihinde dolacak. İnşallah yeni Türkiye 2023 yılı hedeflerine daha farklı şekilde koşturmuş olacak." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.