Gazeteciler, Birleşen Gönüller Filmini İzledi

Gazeteciler, Birleşen Gönüller Filmini İzledi

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti üyeleri toplu olarak Damla Sineması’nda akşam seansında Birleşen Gönüller filmini izledi. 1940’lı yılların Sovyet Rusya’sından 1990’lara uzanan gerçek bir hikâyeyi anlatan Birleşen Gönüller filmini Kapadokya...

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti üyeleri toplu olarak Damla Sineması’nda akşam seansında Birleşen Gönüller filmini izledi. 1940’lı yılların Sovyet Rusya’sından 1990’lara uzanan gerçek bir hikâyeyi anlatan Birleşen Gönüller filmini Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti üyesi basın mensupları aileleriyle birlikte sinemada izledi.

24 Ekim’de Nevşehir’de bulunan iki sinemada seyirciyle buluşan film, sinemaseverler tarafından büyük ilgi gördü. Nevşehir’de en çok seyredilen filmler arasına giren Birleşen Gönüller’i bugüne kadar 6 bin civarında seyircinin izlediği; yaklaşık 2 ay gösterimde kalması beklenen filmin 8 bin civarında insanın izlenmesinin beklendiği ifade edildi.

Damla Sineması yetkilisi Sezer Ünal, Birleşen Gönüller filminin gördüğü ilgi üzerine özel seanslar koyduklarını söyledi. Film sonunda özellikle bayanların gözyaşlarına hakim olamadıklarını gözlemlediklerini anlatan Ünal, 1940'lı yıllardaki Sovyet Rusya'dan 1990'lı yıllara kadar uzanan iki ayrı sevdanın, yıllara ve uzun mesafelere rağmen durmayıp devam edişi hikayesinin çok etkileyici bulunduğunu söyledi.

Başrollerini Hande Soral ve Serkan Şenalp'in paylaştığı, yönetmenliğini Hasan Kıraç’ın yaptığı film, Orta Asya'ya giden eğitim gönüllüsü bir öğretmenin fedakarlık hikayesiyle başlıyor. Sonrasında ise 1940'lı yıllardaki Sovyet Rusya'dan 1990'lı yıllara uzanıyor. Filmde, bu zorlu yolda yürüyen iki ayrı sevdanın, yıllara ve uzun mesafelere rağmen durmayıp devam edişi hikâye ediliyor.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, üyeler ile birlikte sık sık sosyal faaliyetler düzenleyerek birlik ve beraberlik ile kaynaşmayı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Nevşehir’in en önemli sivil toplum kuruluşlarından Genç İşadamları ve Sanayicileri Derneği (GESİAD)’la birlikte yaptıkları organizasyon ile Birleşen Gönüller filmini üyeleri ve aileleri ile birlikte izlediklerini kaydeden Koca “Yaşanmış hikayeleri anlatan filmi duygulanarak, büyük bir beğeni ile izledik. Her yönüyle izlenmeye değer bir film olmuş. Fedakarlığın, vefanın, vatan sevgisinin adeta destanı yazılmış. Herkes izlemeli” dedi.

GESİAD Başkanı İrfan Avşar ise, filmi izleme programının Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte düzenledikleri organizasyonlardan biri olduğunu belirterek, yüksek katılım sağlayan basın mensuplarına teşekkür etti.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti ile bugüne kadar yaptıkları işbirliği ile çok sayıda ortak proje ürettiklerini ifade eden Avşar, bundan sonrada yapmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.