Gazeteci Yazar Prof. Dr. Seyfettin Gürsel Yoğun Bakımda

Gazeteci Yazar Prof. Dr. Seyfettin Gürsel Yoğun Bakımda

Gazeteci yazar ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, dün geçirdiği beyin kanamasının ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Gürsel'in...

Gazeteci yazar ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, dün geçirdiği beyin kanamasının ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Gürsel'in kritik süreci atlatması bekleniyor.

    Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK) tarafından Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 4. Uluslararası Ekonomi Konferansı'na konuşmacı olarak katılan Zaman gazetesi Yazarı Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, sabah saatlerinde kaldığı otelde rahatsızlanarak Kemer Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yüksek tansiyon nedeniyle bir süre gözlem altında tutulan Gürsel, durumun kötüleşmesi üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan kontrollerde Gürsel'in beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Acil olarak yoğun bakıma alınan Gürsel'in çekilen beyin tomografilerin ardından anjiyo yapılmasına karar verildi.

    Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Timur Sindel ve Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Akyüz tarafından yapılan anjiyo sonucunda Gürsel'in beyninde her hangi bir baloncuk veya pıhtılaşmaya rastlanamadı. Prof. Dr. Sindel, hastanın durumun şuan için stabil olduğunu ancak her duruma karşı kontrol altında tutulduğunu söyledi. Yaşanan beyin kanamasından dolayı Gürsel'in hayati tehlikesinin devam ettiğine dikkat çeken Sindel, yaklaşık 15 gün yoğun bakımda hastanın izleneceğini bu sürenin ardından yeniden anjiyo yapılacağını söyledi.

    

    Öte yandan, Seyfettin Gürsel'in eşi Tulin Gürsel, çocukları ve arkadaşlarının hastanede bekleyişi devam ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.