Gazeteci Ve Yazarlara Göre Başbuğ Fişlemeyi İtiraf Etti

Gazeteci Ve Yazarlara Göre Başbuğ Fişlemeyi İtiraf Etti

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “Başbakan’a emniyette bir yapılanma ile ilgili liste vermiştik.” sözleri gazeteci ve yazarlarca fişleme itirafı olarak yorumlandı.Zaman Gazetesi Yazarı Mümtaz’er Türköne, son polis operasyonunun...

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “Başbakan’a emniyette bir yapılanma ile ilgili liste vermiştik.” sözleri gazeteci ve yazarlarca fişleme itirafı olarak yorumlandı.

Zaman Gazetesi Yazarı Mümtaz’er Türköne, son polis operasyonunun Ergenekoncular ile hükümetin ortak yapımı olduğunu belirtirken, “İlker Başbuğ’un da sözleri bunun itirafı. Zaten bu olan bitenler Erzincan komplosunun aynı mantığı. İrticayla Mücadele Eylem Planı’na uyumlu. Polislerin gözaltına alınması tamamen 28 Şubat gibi algı operasyonu şeklinde yürütüldü. Tam anlamıyla ortak yapım projesi.” dedi.

Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç da Başbuğ’un elde edilen ve stoklanan isimlerin olduğunu; fişlemelerin olduğunu itiraf ettiğini dile getirdi.

Eski Genel Kurmay Başkanı ve Ergenekon sanığı İlker Başbuğ, konuk olduğu televizyon programında görev döneminde çeşitli kanallardan alınan bilgiler dâhilinde Emniyet ile ilgili bir liste hazırladıklarını anlattı. Başbuğ, "Bu listeyi Sayın Başbakan’la paylaştım. Hatırladığım kadarıyla, bu listenin başında da, şimdi gözaltında olan İstihbarattan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer vardı. Kendisi aldı, ilgileneceğini söyledi. Sonuç alamadık, gelişme olmadı." itirafında bulundu. Başbuğ’un bu sözleri yeniden fişleme tartışmalarına neden oldu.

Konu ile ilgili Cihan’a açıklamalar yapan Zaman Gazetesi yazarı Mümtaz’er Türköne, “17 Aralık’tan birkaç gün sonra Yalçın Akdoğan’ın ‘milli orduya kumpas kuruldu’ vardı. Onun bu sözü ile başlayan bir koalisyonun, ittifakın sonucudur, polislerin gözaltına alınması. Bu, bir ortak yapım. Ergenekoncular ile hükümetin ortak yapımı, somut eserleri. İlker Başbuğ’un da söyledikleri bunun itirafı. Başka açıklaması yok. “ ifadelerini kullandı.

Operasyonu yolsuzluk yapanlar ile darbe teşebbüsünde bulunanların ortak eseri olduğuna işaret eden Türköne, “Olan bitenler Erzincan komplosunun aynı mantığı. İrticayla Mücadele Eylem Planı’na uyumlu. Polislerin gözaltına alınması tamamen 28 Şubat gibi algı operasyonu şeklinde yürütüldü. Tam anlamıyla ortak yapım projesi.” dedi.

Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç da o Ergenekon yapılanmasının tekrar inisiyatif elde ettiğinin altını çizdi. Bulaç, şunları kaydetti:

“Bu yapılanma en kötü günlerinde dahi yüzde 80’i suyun altındaydı. Onlar tekrar güç elde etti. Bu olaylar, siyasi olarak böyle yorumlanabilir. Adli boyutu iyi bilmiyorum. Ama siyaseten gördüğüm Ergenekoncuların güç elde ettiğidir. Balyoz darbe teşebbüsünün anahtar cümlesi ‘Gülen hareketini ve AK Parti’yi bitirme’ olarak formüle edilmişti. O plan şu an yürürlükte. Ocak ayından bu yana yazıyorum, AK Parti’ye de sıranın geleceğini. Başbuğ’a da gelecek olursak onun beyanları elde edilmiş, stoklanan isimlerin olduğunu, fişlemelerin olduğunu ortaya koyuyor.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.