Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Gazeteci Başkan

Gazeteci Başkan

Geçtiğimiz günlerde Konyaspor'un yeni sezon için istişare toplantısına katıldım. Benimle birlikte bütün gazeteci abilerim ve arkadaşlarım Konyaspor'un yeni sezon çalışmaları hakkında bir toplantı olacağını düşünüyorduk.

 

Ancak Konyaspor Kulüp Başkanı Sayın Ahmet Şan konuşmusanı bir başladı ki sormayın.

Kendisi kulüp yönetciliğini bırakmış gazetecilere nasıl haberler yapılması gerektiği hakkında telkinlerde bulunuyor....

 

Biz Süper Lig için konuşmayı beklerken sayın başkan göreve geldikleri günden itibaren yaptıklarıyla başladı. Eyvallah sayın başkan, senin başında olduğun yönetimle birlikte borçları yarıya indirdin ve zor şartlarda bu takımı süper lige çıkardın takdiri sonuna kadar hakediyorsun ve bu takdiri de fazlasıyla gördüğünü düşünüyorum...

 

Kendi ağzınla söyledin 'Konya bize bu görevi layık gördü' diye.

Ee o zaman sende 'Konya'ya bu şekilde layık olacaksın'

Bu takımın başına geldiysen senin görevin zaten bunları yapmak sayın başkan yok ben yapamam diyorsan sessizce geldiğin yere geri döneceksin.

 

Ama sayın 'ŞAN' her başkanlık döneminde basına hep bir 'Öcü' gibi baktın..

Mesleğe ilk başladığım yıllarda çalıştığım bir gazetenin spor yazı işleri müdürünü arayarak fırça atmaya çalıştığın zamanları gördüm.... Acaba yanındakilere de böyle fırça atma cesareteni kendinde bulabiliyor musun sayın Başkan ?

 

Son toplantıda gördüğüm 'ŞAN' aynı 'ŞAN' , ama biraz da 'ŞÖHRETLİ' çıktı karşımıza. Bir zamanlar spor müdürüme telefonda fırça atmaya çalışan 'ŞAN'ın üslubu biraz değişse de amacı aynı. İçim içimi yiyiyor oturduğum yerde ama birşey diyemiyorum. Çünkü bizden tecrübeli abilerimiz var..

Hemen bir meslektaş abimiz araya girdi ve 'ŞAN' a gereken tepkiyi gösterdi....

Sayın Başkan Süper Lig için nasıl çalışmalar yaptıklarını anlatmayı bırakıp gazetecilere nasıl haberler yapılması gerektiği ile ilgili telkinlerde bulunmaya başladı. Bırak güzel abicim herkes işini yapsın...

SEN YAPACAKSIN BEN YAZACAM.... BENİM İŞİM YAZMAK SENİN İŞİN YAPMAK...

Sen ne yaparsan ben onu yazarım... Malzeme ne varsa o işlenir Sayın Başkanım..

İnanın sizi bu yaptığınız işlerden dolayı çok takdir etmiştim hala da ediyorum. Sana başkanlık görevi nasip olmuş bana gazetecilik görevi...

 

Bana diyorsun ki 'Konya Milliyetçiliği' yapın biraz.... Ben de sana diyorum ki sen 'Trabzon' gazetelerini mi okuyorsun ?

'Konya Spor Basını' kadar Konya ve Konyaspor milliyetçisi mi var? Var da biz mi göremiyoruz ?

Konyaspor'a destek çıkan kurum ve kuruluş sayısı belli. Adam Konya'nın üzerinden milyonlar kazanıyor Konyaspor'a bir kuruş katkısı yok. Onlara diyemediğin sözleri gazetecilere söylemeye hiç hakkın yok.

Gazetecilerin parası yok ama 'Kalemiyle, Fotoğraf makinesiyle kamerasıyla' Konyaspor'un başarılarını tüm dünyaya duyurmak için yağmur çamur demeden koşturuyor. Yeri geliyor ailesinden çok Konyasporla geçiriyor.

Biz olmasak Konyaspor 'Dingo'nun Ahırı' olacaktı. Belki de amatör kümeye kadar düşecekti. Biz yapılan yanlışları yazmasaydık bugünleri göremezdik sayın Başkan. Yaptığımız işlerle Konyaspor'u 'Dingo'nun Ahırı' olmaktan kurtarmaya öncülük etmek en güzel “ MİLLİYETÇİLİK” örneğidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR