Gaz,türkiye'de Ürettiği Gazelle Next'i Satışa Çıkardı

Gaz,türkiye'de Ürettiği Gazelle Next'i Satışa Çıkardı

Rusya’nın en büyük ticari araç markası olan, Mersa Otomotiv Distribütörlüğü’yle Sakarya'da kurulu fabrikada üretim yapan Gaz, yeni modeli Gazelle Next'in üretimine başladı.Türkiye'de üretilecek araç, iç pazar ve gelecek yılın ilk yarısından...

Rusya’nın en büyük ticari araç markası olan, Mersa Otomotiv Distribütörlüğü’yle Sakarya'da kurulu fabrikada üretim yapan Gaz, yeni modeli Gazelle Next'in üretimine başladı.Türkiye'de üretilecek araç, iç pazar ve gelecek yılın ilk yarısından itibaren Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika ülkerine ihraç edilecek. Yıllık bin 500 adet üretilmesi planlanan yeni model Türkiye'de 42 bin 400 liradan satılacak.

Türkiye'de Mersa Otomotiv Distribütörlüğü’nde üretim yapan Gaz, ürettiği en yeni modeli Gazelle Next ile ihracat atağına kalkıyor. Gazelle Next, çok avantajlı fiyatı, düşük işletme maliyeti, 3 yıl veya 150 bin kilometre garantisi, 20 bin kilometre bakım aralığı ve yakıt ekonomisi ile dikkat çekiyor.

Mersa Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gören, Sakarya’nın Söğütlü ilçesinde düzenlenen toplantıda, yaptıkları yatırımın Türkiye için büyük önem taşıdığını söyledi. Gaz’ın farklı modellerinin üretimini Sakarya’da gerçekleştirdiklerini anlatan Gören, "Yeni modelimiz Next iddialı olduğumuz bir modelimizdir. İşletmelerimize ekonomik açıdan büyük bir yarar sağlayacak. Yeni model için 2014-2016 hedefini belirledik. Üretim kapasitesini de buna göre düzenledik. Yıllık üretim kapasitemizi 4 bin 500 adet olarak belirledik. Yıllık üretim planımız bin 500 adet. Eylül ayında üretime başladık. Şimdiye kadar 170 adet ürettik. 100'ünün satışını yaptık. Şu an günde 3 adet üretiyoruz. Günlük üretim kapasitemiz 6 adet. 2015-2016 yılında iç pazar, ihracat adetleri ve yeni modellerle doğru orantılı olarak ilave yatırım planlıyoruz. 2015 ve 2016 için 15 milyon Euro civarında yeni yatırım kararı aldık. Üretim tesisinin genişlemesi ve ilave tesislerin açılmasını içeren yatırımı 2 yıllık süreçte gerçekleştirmeyi planlıyoruz." dedi.

Yeni modeli, 2015 yılının ikinci yarısından itibaren Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika'ya ihracatın başlayacağını kaydeden Gören, yeni modelin yerlilik oranının yüzde 30 olduğunu, bu oranı yakın gelecekte yüzde 40 ve üzerine çıkarmayı planladıklarını dile getirdi. Türkiye pazarında Gaz markasının imajının daha önce yara aldığını ve son 2 yıldır yapılan müşteri odaklı çalışmalarla olumlu imajın tekrar kazanıldığını vurgulayan Gören, şunları söyledi:

"Ticari araç sektörü yükselen trend. Özellikle Rusya’nın Gaz markası ile farklı pazarlara ulaşması için Sakarya’da bulunan tesisimizin de rolü çok büyük. Marka olarak Türkiye’de çeşitli nedenlerden dolayı imajımız zarar görmüştü. Gaz grup ile 4 yıl önce başlayan birlikteliğimiz sayesinde şimdi bambaşka bir yerdeyiz. Artan bayi ve servis sayımız, ihracat rakamlarımız ve aracımıza gösterilen ilgi bu durumu doğrular nitelikte."

"BAYİ SAYIMIZ 23'E ÇIKTI"

GAZ Türkiye Genel Müdürü Cengiz Tiryakioğlu da Türkiye şartlarına uygun ekonomik bir araç geliştirdiklerine inandıklarını söyledi. 42 bin 400 liradan başlayan anahtar teslim fiyatıyla yeni modelin müşterilerin tüm beklentilerini karşılayacağını inandıklarını belirten Tiryakioğlu, tek kabin ile uzun ve kısa şasi olarak ürettikleri araçlar yanında, Aralık ayında da çift kabin araçların üretimine başlayacaklarını ifade etti. Üretim haricinde bayi yapılanmalarının da sürdüğünü anlatan Tiryakioğlu, "Yetkili bayi sayımızı 23'e, yetkili servis sayımızı da 42'ye çıkardık. Bu sayıyı önümüzdeki süreçte artırma hedefindeyiz." diye konuştu.

"GAZ GRUBU'NUN ÜRETTİĞİ ARAÇLARIN PARÇALARINI TÜRKİYE'DEN ALMAK İSTİYORUZ"

GAZ Grup Avrasya Bölge Müdürü Viktor Ivonenko da yeni modelin kendileri için çok önemli bir proje olduğuna dikkat çekti. Türk pazarının kendileri için çok yeni bir pazar olmasına rağmen çok önemli bir pazar olduğunu belirten Ivonenko, şunları kaydetti: "Bu pazarda gelişmemiz gerektiğine ve bu pazardan yola çıkmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden de aracımızın tüm potansiyelini kullanmak istiyoruz. En üst düzey üretim tekniklerini bu fabrikada kullanıyoruz. Kalite uzmanlarımız da sürekli bu fabrikada görev yapıyor. Pazara başlamadan önce biliyorduk ki Türk pazarı dünyada üst yapı konusunda en gelişmiş pazarlardan bir tanesi. Biz de buradan yola çıkarak aracımızın özellikleri sayesinde her çeşit üst yapıyı bu araca uygulayarak ekonominin her sektöründeki ihtiyaçlara cevap verebilecek araçları üretmeye çalışıyoruz. Şu an üretilen araçlara Türk sanayisinden parçalar alınıyor. Bununla beraber bir çok yan sanayi firmasıyla görüşme halindeyiz. Sadece Türkiye'de değil tüm Gaz Grubu'nun ürettiği araçların parçalarını Türkiye'den almak istiyoruz."

Gazelle Next, Euro 5 normlarına uygun, 120 beygirlik güçlü cummins turbo 2,8 lt dizel motora sahip. ZF direksiyon sistemi, ABS fren sistemi, hidrolik direksiyonu, ısıtmalı-elektrikli dikiz aynaları, hız sabitleyici ve yol bilgisayarı ile öne çıkıyor. 3,5 ton ağırlığa sahip aracın yük taşıma kapasitesi 20 metreküp.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.