"Gayrimenkuldeki Tatlı Kazanç Sanayiye Yatırımı Engelledi"

"Gayrimenkuldeki Tatlı Kazanç Sanayiye Yatırımı Engelledi"

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, gayrimenkuldeki tatlı kazancın, sanayi yatırımlarını engellediğini söyledi. Koza TV'de yayınlanan ‘Parantez’ adlı programa konuk olan Ömer Faruk Sakarya,...

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, gayrimenkuldeki tatlı kazancın, sanayi yatırımlarını engellediğini söyledi.

Koza TV'de yayınlanan ‘Parantez’ adlı programa konuk olan Ömer Faruk Sakarya, kentin ekonomisinden sanayisine, turizmine ve kültürüne, sivil toplum kuruluşlarının önemine kadar birçok konudaki soruları cevaplandırdı. Adana’nın öncelikle marka uğraşına ihtiyacı bulunduğuna dikkat çeken Sakarya, şunları söyledi: “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, kime sorarsanız sorun Adana ile ilgili olumlu fikirleri vardır. Çünkü Adana bir markadır. Önemli olan bizim bu markayı nasıl konumlandıracağımızdır. Markayı gastronomi üzerine konumlandırırsanız sadece kebap-şalgam üzerine konumlandırırsanız bu kente yazık edersiniz. Bu kentte yapılamayacak hiçbir şey yok. Ama ne yapacağımızın farkında olmamız lazım. Biz şu anda ne yapacağımızın farkında değiliz. Bu kentin topyekün tüm kurumlarıyla markasının yüceltilmeye, düzgün konumlandırılmasına ihtiyacı var. Bu konumlandırıldığı zaman bu kentin bir kimliği ortaya çıkar.”

Sakarya, ekonomide markalaşma için yapılması gerekenlere değinirken, Adana’da büyümenin daha çok gayrimenkul odaklı olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Bir ülkede sanayi yüzde 25, tarım yüzde 10, inşaat yüzde 7’nin altına düşmüş ise sorun var demektir. Şu anda Adana sanayisinin ekonomideki hacmi maalesef tüm ekonomik verileri aldığımızda yüzde 25’in altındadır. Tüm Türkiye’de durum böyledir. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Ali Babacan’ın da, (gayrimenkul bazlı büyümeyi bırakıp sanayiye odaklanmamız gerekir) demesinin nedeni budur. Adana Türkiye’nin her konuda küçük bir ölçeğidir. Dolayısıyla sanayiciye destek olmamız, sanayiyi artırmamız lazım. Tarımımız çok önemli noktada iken geriye gitmektedir. Tarımı da önemli hale getirmemiz lazım. Adam alıyor bir arsayı metrekaresi 100 liradan, bir yıl sonra metrekaresi 350 lira. İnsanlar bu rantı gördükçe parasını sanayiye, istihdam yaratmaya yatırmıyor. Bu mantık Adana’yı da Türkiye’yi de sanayiden, tarımdan uzaklaştırıyor, hizmet gayrimenkul ağırlıklı yapıya götürüyor.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.