’Gavat’a bu kez hapis cezası

’Gavat’a bu kez hapis cezası

ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş’un bir protestocuya yönelik hitabını köşe yazısına konu yapan gazeteci Hakan Gülseven ’Vali Çoş’a hakaret etmek’ ten suçlu bulundu. Mahkeme 11 ay 20 gün hapis cezasına hükmetti.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Hakan Gülseven katılmazken avukatı Gizem Duygu Öcalan temsil etti. Coş’un avukatı Mesut Kavak da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı Hacı Hasan Bölükbaşı sanığın "kamu görevlisine kamu görevinden dolayı hakaret" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Gülseven’in avukatı ise, "Mütalaaya katıLmıyoruz. Söz konusu yazıda müştekiye yönelik eleştiri vardır. Müştekinin vatandaşa söylediği kelimeden bahsedilmektedir. Yazıda geçen ’G....’ kelimesi müştekiye yönelik yazılmamıştır. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi. Kararını açıklayan mahkeme, sanık Gülseven’e ’kamu görevlisine kamu görevinden dolayı hakaret’ suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Cezayı 11 ay 20 güne indiren mahkeme bu cezayı da paraya çevirdi. Mahkeme sanık Gülseven’in 7 bin TL adli para cezası ödemesine hükmetti.

GÜLSEVEN’İN YAZISINDAN  

Gazeteci Hakan Gülseven Yurt Gazetesi’ndeki köşesinde 11 Kasım 2013 tarihinde yazdığı yazıda, Valiye yönelik protesto ve Vali Coş’un protestocunun alınması talimatını verirken kullandığı hitabı konu etmişti.

VALİ’YE TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ

Vali Hüseyin Avni Coş’un 10 Kasım 2013 töreninde hükümet aleyhine protestolar sırasında protestocularında birine yönelik ’G...’ şeklindeki hitabı ile ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verilmişti. Takipsizlik kararının gerekçesi de hakaret suçunun hakarete uğrayan kişinin şikayetine bağlı bir suç olması ve Vali Coş hakkında ise bir şikayetin olmaması şeklinde açıklanmıştı. Vali Coş 22 Mayıs 2014’te ise Sakarya Valiliği’ne atanmıştı.

Mahkemenin hakaret olduğuna karar verdiği yazı şöyle:

"Neyse işte... Herkesin malumu, bu vali halk tarafından sevilmiyor. Belki de kendini ifade edemiyor, orasını bilemem. Neticede, dün yüzlerce vatandaş tarafından yuhalandı. O ne yaptı?Arabadan çıktı, Çin askeri gibi ayaklarının üzerinde dikildi ve kararlı bir biçimde -yine korumalarına- bağırdı: ’Alın o gavatı!..’ Sonradan düşündüm de... Sayın Vali Coş’a hak verdim... Doğrudur... Bence de Adana’da en az bir gavat var..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.