'Gavat' Olayında Valiye Takipsizlik, Gazeteciye Ceza

'Gavat' Olayında Valiye Takipsizlik, Gazeteciye Ceza

Eski Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a köşe yazısında ‘gavat’ dediği iddiasıyla kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla yargılanan gazeteci Hakan Gülseven’e 11 ay 20 gün ceza verildi. Basına da yansıyan görüntülerde Vali Coş’un bir...

Eski Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a köşe yazısında ‘gavat’ dediği iddiasıyla kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla yargılanan gazeteci Hakan Gülseven’e 11 ay 20 gün ceza verildi. Basına da yansıyan görüntülerde Vali Coş’un bir vatandaşa söylediği belirtilen ‘gavat’ ifadesi nedeniyle hakkında açılan soruşturmada ise takipsizlik verilmişti.

Vali Coş’un 10 Kasım 2013 tarihindeki törenin ardından vatandaşlarla arasındaki tartışma sırasında bir vatandaşa ‘gavat’ demesi basına yansımıştı. Yurt gazetesinde köşe yazan Hakan Gülseven de 11 Kasım günü ‘gavat üzerine’ başlıklı köşe yazısında Vali Coş’u eleştirmişti. Gülseven köşe yazısında, “Sonradan düşündüm de, sayın Vali Coş’a hak verdim. Doğrudur. Bence de Adana’da en az bir gavat var.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler nedeniyle Gülseven hakkında kamu görevlisine görevinden dolayı onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde saldırmak suçlamasıyla dava açıldı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Coş’un avukatı Mesut Kavak sanığın cezalandırılmasını istedi. Gülseven’in avukatı Gizem Duygu Öcalan ise müvekkilinin Coş’u eleştirdiğini, bir vatandaşa söylediği kelimeden bahsettiğini kaydetti. Öcalan, ‘gavat’ kelimesinin müştekiye yönelik olmadığını savundu ve beraat talebinde bulundu.

Kararını açıklayan mahkeme, basın yoluyla hakaret suçunun işlendiğine hükmetti. Sanığa önce 1 yıl 2 ay hapis veren mahkeme iyi hal indirimi yaparak cezayı 11 ay 20 güne düşürdü. Mahkeme, hapis cezasını 7 bin TL adli para cezasına çevirdi.

Olay sırasında bir vatandaşa ‘Alın o gavatı’ demesiyle ilgili Coş hakkındaki soruşturmada ise Mersin savcılığı, hakaret suçlarının şahsa ve şikayete bağlı olduğu gerekçesiyle takipsizlik kararı vermişti.

Olayda Vali Coş’a tehdit ve hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla ise Mustafa O. K. ve Sezer Z.’ye ise 2 yıldan 4 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.