Gastronomi Dünya Kupası’nda, Türkiye 25 Madalya Aldı

Gastronomi Dünya Kupası’nda, Türkiye 25 Madalya Aldı

Türk aşçılar, dünyanın en prestijliGastronomi Dünya Kupası’nda bir ilki gerçekleştirdi. Milli takımda mücadele eden aşçılar 25 madalya alarak yeni bir rekora imza attı. Gastronomi Dünya Kupası’ndan başarıyla dönen Türkiye Aşçılar...

Türk aşçılar, dünyanın en prestijliGastronomi Dünya Kupası’nda bir ilki gerçekleştirdi. Milli takımda mücadele eden aşçılar 25 madalya alarak yeni bir rekora imza attı. Gastronomi Dünya Kupası’ndan başarıyla dönen Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü ve kaptanı Erdem Dırbalı, yeni yapılanmayla, kadro ve oluşum sayesinde verimli yarışmalar geçirdiklerini, Türkiye’nin adını gastronomi dünyasında üst sıralara taşımayı başardıklarını açıkladı. Dırbalı, Türk damak zevkini de tanıtmaya devam edeceklerini söyledi. Dünya Kupası’ndaki sergilenen birbirinden renkli ürünler ise ziyaretçileri adeta büyüledi. Türk lokumu üzerine yapılan Boğaz Köprüsü ve İstanbul silueti ise dikkat çekti.

22- 26 Kasım tarihleri arasında Lüksemburg’da gastronomi dünyasının en prestijli ve zor yarışması olarak bilinen Culinary World Cup gerçekleştirildi. Türkiye’nin ismini Gastronomi’de üst sıralara taşıyan Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) önderliğinde ve Milli takım kaptanı Erdem Dırbalı yönetiminde 16 kişilik dev kadro ile olimpiyatlara katılım gerçekleştirildi. 70 ülkenin katıldığı, 4 yılda bir düzenlenen, bölümünde seçkin ve uzman şeflerin yarıştığı Dünya Kupası bu yıl zorlu mücadelelere ev sahipliği yaptı. 55 bin 500’den fazla ziyaretçi, 20 bin metrekareden büyük bir alana yayılan Luxexpo Fuar alanında gerçekleştirilen festivalde 4 gün boyunca Gastronomi Dünyasının en son trendlerini yerinde görme şansı buldu.

Dünya Olimpiyatları'nda TAŞFED’e bağlı aşçılar 5 altın, 9 gümüş ve 11 bronz ile 25 madalya alarak yeni bir rekora ulaştı. Dünyada çok az ülkenin ulaşabildiği ve Türkiye de bugüne kadar kazanılmamış bir başarı elde eden aşçılar bir ilki de gerçekleştirmiş oldu.

Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü ve kaptanı Erdem Dırbalı, Gastronomi Dünya Kupası’nın zorluk derecesini ve ne kadar emek istediğini bildiğini söyledi. Uzun soluklu çalışma ve büyük emek harcanarak ekibinin bugünlere geldiğini hatırlatan Erdem Dırbalı, "Ekibimin bugünlere gelmesi Türkiye'nin ismini Gastronomi Dünyasında ses getirmesi yalnızca bizim değil, ülkemizin büyük başarısıdır. Buradan ekip arkadaşlarımı kutluyor ve yanımızdan bir an olsun ayrılmayan federasyon başkanımız Yalçın Manav’a teşekkür ediyorum." dedi.

TÜRK LOKUMUNÜN ÜZERİNE, İSTANBUL, BOĞAZ KÖPRÜSÜ VE SULTANAHMET

Türkiye’nin sadece yemek dalında katılmadığı Culinary World Cup’ta miili takım aşçıları birçok sanat ürünü kategorilerinde de yer aldı. Yağdan heykel, sebze oymacılığı, parmesan peynir oymacılığı, pirinç ve anason gibi baklagiller üzerine microart çizimler gerçekleştirdi. Çikolatadan heykeller, şeker hamurundan figürler, Türk lokum üzerine İstanbul, Boğaz Köprüsü ve Sultanahmet çizimleri ise ziyaretçileri adeta büyüledi. Önceden hazırlanıp jöle ile şekillendirilen yemek tabakları, midye dolması, havuç ile sarılmış tavuk köfte, mıhlama üzerine kalkan pirzola, Türkiye de yetişmiş yabani mantar çorbası, somon ve soğan dolması ve Türk kahveli krem brule dünya kupasına katılan ziyaretçilere sunuldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.