Gassan Hito: Işid'in Suriye'de Bulunması Suriye Çözümünü Geciktiriyor

Gassan Hito: Işid'in Suriye'de Bulunması Suriye Çözümünü Geciktiriyor

Suriye Geçici Hükümet Eski Başbakanı Gassan Hito, IŞİD sorununa değinerek "IŞİD'in Suriye'de bulunması Suriye çözümünü geciktiriyor. Eğer IŞİD sorununa çözüm bulmazsak Suriye IŞİD'in eline kalıp orada terör altında yönetilen bir...

Suriye Geçici Hükümet Eski Başbakanı Gassan Hito, IŞİD sorununa değinerek "IŞİD'in Suriye'de bulunması Suriye çözümünü geciktiriyor. Eğer IŞİD sorununa çözüm bulmazsak Suriye IŞİD'in eline kalıp orada terör altında yönetilen bir ülke haline gelecek. Bazı ülkeler IŞİD'e karşı Irak'ta hemen müdahaleye geçtiler ama Suriye'de neden müdahale etmediler?" dedi.

    Suriye Geçici Hükümet Eski Başbakanı Gassan Hito, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hito, Gaziantep'te yaşanan Suriyeli olaylarına değinerek sağduyu çağrısında bulundu. Kendi vatandaşlarının Türk kanunlarına ve Türk örf adetlerine saygılı olmaları gerektiğine dikkat çeken Hito, “Onları uyarıyoruz ve sağduyulu olmalarını sürekli tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

    "SURİYELİLER TÜRK EKONOMİSİNE BAZI ZARARLARDA BULUNDU"

    Suriyelilerin Türk ekonomisine olan etkisi hakkında da açıklamalarda bulunan Hito, şunları kaydetti: "Buradaki Suriyeliler Türk ekonomisine bazı zararlarda bulundu bunu biliyoruz. Biraz size yük olduk. Türk halkından biraz daha sabır istiyoruz. Bize iyi davranmalarını istiyoruz. İnşallah bu devrim başarılı olacak ve biz kendi ülkelerimize döneceğiz. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkı bizim yanımızda olmaz ise bu devrimin sonunu başarıya yürütemeyiz."

    Suriye devrim güçlerinin sadece Esed'e karşı savaşmadığını aynı zamanda IŞİD'e karşı da mücadele verdiğine değinen Hito, "Oradaki kardeşlerimiz IŞİD'e karşı, bir yandan da İran Hizbullah terör örgütlerine karşı mücadele veriyorlar. IŞİD'in Suriye'de bulunması Suriye çözümünü geciktiriyor. Eğer IŞİD sorununa çözüm bulmazsak Suriye IŞİD'in eline kalıp orada terör altında yönetilen bir ülke haline gelecek. Bazı ülkeler IŞİD'e karşı Irak'ta hemen müdahaleye geçtiler ama Suriye'de neden müdahale etmediler?" açıklamalarına yer verdi.

    İran'ın Esed rejimine destek verdiğini de belirten Hito, “İran büyük bir şekilde Suriye'yi işgal etmektedir. İran sadece rejime destekte bulunmuyor silah ve askeri destekte de bulunuyor.” bilgisini verdi.

    Suriye'de devrimin başarıya ulaşması için gerçek bir desteğe ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Hito, "Birleşmiş Milletler, dış ülkeler kendi aralarında birleşmedikçe, bir çözüm bulmadıkça bu devrimin sona varacağını zannetmiyorum." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.