Sabit Horasan

Sabit Horasan

Galip sayılır bu yolda mağlup!

Galip sayılır bu yolda mağlup!

Torku Konyaspor, Beşiktaş maçındaki performansıyla, karşılaşmayı kazanamasa da  umut verdi, alkışlandı.

Demek ki; gerekli teşhis konulmuş ve neşter vurulmuş.

Demek ki, 5 futbolcunun her nedense dev maç öncesi kadro dışı kalmasıyla gerekli önlem alınmış ve yeterli mesaj verilmiş.

Pazar akşamı maçı izleyenler, Torku Konyaspor’un iyi ve baskılı futbolunu konuştu. Beşiktaş’ın kadro kalitesi ve tecrübesiyle kazandığı noktasında birleşti. 

Aslında, kaybeden Konyaspor oldu. İyi futbolun sonucu bu olmamalıydı.

Kaybeden ise, Türk futbolu oldu. Hakemlerin vasatın altındaki yönetimleriyle. Özkahya, penaltı dışında tüm tercih haklarını Beşiktaş’tan yana kullandı.

Daha önce de söyledik, Halis Özkahya, liglerde görev yapan hakemlerin en kötülerinden. Ama, kimler koruyor veya kolluyorsa Özkahya ve onun gibilere hala düdük çalmaya ve Anadolu takımlarına korkulu maçlar yaşatmaya devam ediyorlar.

 

Konya Büyükşehir Torku Arena’yı dolduran futbolseverler, yine coşkulu bir geceyi geride bırakarak ayrıldı sahadan. Küfürsüz, kavgasız sadece kendi takımlarını desteklemek için uğraş verdiler..

Özellikle de Torku Konyaspor seyircisi çok önemli bir sınav daha verdi. Taraftarlar, maç öncesi, karşılaşma sırasında ve maçtan sonra Konyaspor yenilmesine karşın alkışladılar ve futbolculara moral verdiler.

Aslında olması gerekende bu. Çünkü, lig yeni takviyeler yapılsa bile bu futbolcularla devam edecek. Onlara sahip çıkmak taraftarların yapacağı en doğru hareketti, Ligin başından buyana kadar da öyle oldu.   

 

Maça gelince:

Torku Konyaspor, sezon başından buyana ilk kez bu kadar istekli, tempolu bir görüntü verdi. Kartallar,. Daha ilk dakikadan itibaren lider Beşiktaş’a göz açtırmadı. Sürekli baskı kurdular,bireysel hatalar dışında takım olarak genelde iyi bir performans sergilediler. Tek eksik, gol atamama olarak geçti kayıtlara. Forvette, final vuruşlarını yapacak bir futbolcu olsaydı veya mevcut futbolcular beceriksiz olmasalardı Pazar akşamı 90 dakika sonunda kazanan ve altın değerindeki 3 puanı hanesine yazdıran takım Konyaspor olabilirdi.

Beşiktaş iyi oynayarak mı kazandı?. Tabiî ki değil. Belki de sezonun en kötü 90 dakikasını geçirdiler. Ama, akıllı oynadılar. Futbolun bazı doğrularını yapmaya çalıştılar. Final paslarını iyi yaptılar. En doğrusu da, gol atmasını bildiler ve kazandılar.

Karşılaşmanın sonunda sevinen Beşiktaş, üzülen ise Konyaspor taraftarları oldu..

Buna tek sözle, “adaletin bu mu futbol?” diyebiliriz.

Veya eski bir tabirle “galip sayılır bu yolda mağlup” denilebilir.

Evet, Torku Konyaspor belki maçı kaybetti, ama seyircisiyle büyümeye devam etti. Pozitif futboluyla alkışlandı ve gelecek için ümit verdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR