Sabit Horasan

Sabit Horasan

Galibiyetin gün ışığına çıkardığı gerçekler!.

Galibiyetin gün ışığına çıkardığı gerçekler!.

Konya’nın gözü aydın.
Konyaspor, Manisaspor’u deplasmanda, genç yıldızı Ali Dere’nin nefis golüyle yenerek rahat bir nefes aldı.
Yeşil-beyazlı’lar, bu galibiyetle, hem 8 haftadır süren 3 puan hasretini dindirdi. Hem de, moral kazandı ve güven tazeleyerek yüreklere su serpti.
Bu galibiyetin, yeni bir başlangıç olması dileğiyle Manisa zaferinden dolayı futbolcuları kutluyorum. Galibiyet önemli bir başarı. Ancak, çok fazla abartılmaması gerektiğinin de üzerinde durulmasını hatırlatmadan da geçemeyeceğim.
Manisa maçının başlangıç dakikasından itibaren sahada, kazanma isteği bulunan bir takım izledik diyebiliriz. Ama, her ne kadar pas yapılsa da Konyaspor’un ilk yarıdaki oyununa geçerli not verilemez.. İkinci yarıda ise, ayağa pas yapan, topa daha çok hakim olan, tek taraflı da olsa kanatları iyi kullanmaya çalışan bir Konyaspor vardı sahada. Gol pozisyonları da üretildi.  Ama, forvet elemanlarının beceriksizliği sonucu gol son dakikalara kaldı. 
Demek ki, Konyaspor’da istenildiği zaman, iyi şeylerde yapılabiliyormuş.
Teknik adamlar, takım kadrosuyla oynamayıp da görev bekleyen futbolcuları sahaya sürmeleri ve onlara güvendikleri zaman özlenen sonuçlar alınabiliyormuş. 
Sezon başından buyana hep bunları söyledik, yazdık.
Bucaspor ile oynanan kupa maçıyla başlayarak ilk 11’de görev yapan bir Serkan, Manisa maçının son dakikalarında da olsa oyuna giren ve gayet soğukkanlı hareketlerle 3 kişiyi ekarte ederek usta bir vuruşla golü atan Ali Dere kendilerine şans verilmesi halinde ellerinden geleni yapacaklarını, kendilerine güvenenleri mahcup etmeyeceklerini apaçık gösterdiler.  Yeter ki teknik adamlar cesaretli olsunlar.
Kartallar,ligin 12. haftasında, sezonun flaş takımlarından Kayserispor’u konuk edecekler.
Bu karşılaşma da en az Manisaspor maçı kadar çok önemli. Yeni sezonda önemli bir çıkış yakalayarak zirveye kadar yükselen Kayserispor yenilmeyecek bir takım değil.
Konyaspor’un, Cuma akşamı oynanacak bu maçtan mutlak 3 puanla ayrılması gerekmekte. Kayserispor karşılaşması kazanılmalı ki, Manisaspor maçında alınan 3 puan daha da anlam kazansın, değerlensin. Yoksa, Manisa galibiyeti gölgede kalacak. Konyaspor, Kayserispor maçını da kazanması halinde önemli bir avantaj sağlayacak ve ilk yarıda kalan 6 haftalık fikstüre bakıldığında da ilk devreyi önemli bir puanla, çok iyi yerde kapatabilecek. Tabi ki, her şey Kayseri maçıyla birlikte iç sahada Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve deplasmanda oynanacak Sivasspor maçlarında ki futbola ve alınacak puanlara bağlı.
:::
Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, geçtiğimiz hafta içerisinde yerel bir televizyonda canlı yayın programına katıldı.. Her ne kadar reyting veya hocayı aklama adına düzenlendiyse de ki görüntü o bazı gazetecilerinde yer aldığı programda, Ziya hoca yine yerel basına çattı. Daha önce de yerel basını cehaletle suçlayan teknik direktör Ziya Doğan, bazı köşe yazarlarını mahkemeye vermekten dem vurdu. Tabi ki, bu sözlere fazla aldırmadık.. Sen önce kendi işini iyi yapacaksın ki, sonra kalkıp gazetecileri eleştireceksin. Sonra Gazeteciler senden daha çok Konyasporlu.
Hani, biz Ziya hocanın gönderilmesinden yana da değiliz. Bu takımı Başkan Bahattin Karapınar ile birlikte yaptılar, düzlüğe çıkarmakta onların görevi olsa gerek. Öyle daha yolun yarısında kaçmasına da izin vermeyiz.  Zaten onun da gitmeye niyeti yok.
Teknik direktör Ziya Doğan, Manisaspor maçının ardından yayıncı kuruluş Lig TV kameralarına yaptığı açıklamada, “Ali Dere’yi bir haftadır bu maça hazırlıyordum” demiş. Biz dinlemedik, başkalarının yalancısıyız. Ziya hoca, Ali Dere ile tesislerde bir araya gelerek hazırladıysa diyeceğimiz yok. Ama, antrenmanı izleyen arkadaşlarımızın söylediklerine göre, taktik antrenmanlarında Ali Dere’ye hiç mi hiç şans tanımamış. Veya diyelim ki, Ziya hoca Ali Dere’yi Manisa maçına özel hazırlamış. O zaman oyuna almak için 88. dakikayı beklemeye gerek var mı? Neden daha önce oyuna almadınız diye insana sormazlar mı?
***
Şekerspor, iç sahada ilk yenilgisini Pazar günü, grupta kümede kalma mücadelesi veren Kocaelispor karşısında aldı.
Daha önce Belediye Vanspor ve Elazığspor ile taraftarları önünde berabere kalan yeşil-beyazlı takım, sezona eksi puanlarla başlayan ve alt sıralarda yer almasına karşın iyi bir takım görüntüsü veren Kocaelispor karşısında bir yerde teknik adamların kurbanı oldu diyebiliriz.
İç sahada yapılan son iki lig maçında da konsantrasyon esikliği gözlenen Şekerspor’da,  Elazığspor maçında olduğu gibi takımı yine yanlış bir dizilişle Kocaelispor karşısına çıkartan teknik direktör Mehmet Altıparmak, daha ilk yarıda oyuna önlem alması gerekirken adeta seyretti. Rakibin 2-0 öne geçmesinin ardından alınan tedbirler ise yeterli olmadı. Çünkü Şekerspor’un maçı çevirmesi için zaman yetmedi. Artık, yapılacak bir şey yok. Umarız ki bu bir ders olur Şekerspor teknik adamları ve futbolcuları için. Bir daha aynı hatalar yapılmaz. Şekerspor, bugün Manisaspor ile kupada zor bir maça çıkacak.. Ziraat Türkiye kupasında daha iyi performans gösteren yeşil-beyazlı temsilcimizin geçen yıl olduğu gibi Manisaspor’u yine eli boş göndereceğine gönülden inanıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR