Galibiyet kadar değerli

Galibiyet kadar değerli

Konya Anadolu Selçukspor Teknik Direktörü Abdurrahman Baysangur, Bandırmaspor karşısında 3-0'dan 3-3'ü yakalamalarının galibiyet kadar değerli olduğunu söyledi.

Deplasmanda zorluk derecesi hayli yüksek bir karşılaşma oynadıklarını belirten teknik direktör Abdurrahman Baysangur, “Bizim açımızdan çok önemli maç oynadık. Hafta boyunca bu maçın önemini oyuncularımız ile paylaştık. Deplasmana öncelikle beraberlik ardından galibiyet almak için gittik.  Maçta bu hedefimiz için oynadık. Özellikle oyunun başlangıcı çok iyiydi. Peş peşe pozisyonlar bulduk ancak değerlendiremedik. Esasında geçtiğimiz hafta kendi sahamızda da bunu yaşadık. Pozisyonlar bulup değerlendiremedik. Bandırmaspor karşısında daha maçın başında 2-3 tane net pozisyon bulduk fakat değerlendiremedik. Golü yemiş olmanın dezavantajını yaşamamıza rağmen oyundan kopmadık. Skor üretmek adına golü bulmak için baskı kurmaya çalışırken kontrataklar verdik. Ve ne yazık ki önce ikinci sonra üçüncü golü yedik. Ama bu süreç yaşanırken oyunun kontrolü yine bizdeydi. Sadece baskı kurmaya çalışırken kontrataklarla rakibimiz bulduğu pozisyonları gol yaptı.

3-0’dan sonra biz bulduğumuz pozisyonları gole çevirme adına etkili olduk. Bulduğumuz golün ardından oyuna tutunarak baskıyı artırdık. Çok önemli bir puan aldık. Ligde kalma yolunda buradan aldığımız bir puan çok önemli. Özellikle son haftalarda demoralize olmuş bir takımın deplasmanda 3-0 geriden gelerek beraberliği sağlaması, gelecek adına çok büyük anlam taşıyor.

Bu beraberlik bizim için galibiyet kadar önemli. Takımımız kalan haftalar için özgüvenini yeniden yakaladığını aldığı bu sonuçla gösterdi. Şuna inanıyoruz. Aldığımız bu bir puan bizi ligde tutacak en büyük kıvılcım. Alınan sonuçtan ötürü futbolcularımı kutluyorum. Yönetim kurulumuza ve teknik ekipteki arkadaşlarıma, kulüp personelimize, bizimle olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.