Galatasaray'ın ‘dev' Rakibi Dibe Vurdu

Galatasaray'ın ‘dev' Rakibi Dibe Vurdu

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü karşılaşacağı Borussia Dortmund, Bundesliga'daki kötü gidişini bir türlü durduramıyor. Sarı siyahlılar 8. haftada ligin yeni ekibi Köln'e de 2-1 yenilerek son beş maçında dördüncü...

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü karşılaşacağı Borussia Dortmund, Bundesliga'daki kötü gidişini bir türlü durduramıyor. Sarı siyahlılar 8. haftada ligin yeni ekibi Köln'e de 2-1 yenilerek son beş maçında dördüncü mağlubiyetini alıp 14. sıraya geriledi. 434 gün sonra yeşil sahalara geri dönen İlkay Gündoğan da yenilgiyi önleyemedi.

Bundesliga'ya milli maçlar nedeniyle verilen bir haftalık aranın ardından 8. hafta maçlarıyla devam edildi. Sezon öncesi Bayern Münih'i zirve yarışında en çok zorlaması beklenen takımların başında gelen Borussia Dortmund, büyük hayal kırıklığı yaşatıyor. Galatasaray'ın Devler Ligi'ndeki rakibi de olan ve çarşamba günü İstanbul'da karşı karşıya gelecek olan sarı siyahlılar Bundesliga'da adeta dibe vurmuş durumda. Son olarak ligin yeni ekibi 1.FC Köln'e konuk olan Dortmund, rakibine 2-1 yenilerek üst üste üçüncü toplamda ise beşinci mağlubiyetini aldı. Son yılların en kötü sezonunu geçiren Dortmund, 7 puanla 14. sıraya geriledi. Zirveyle puan farkı ise şimdiden 13'e çıktı. Rhein Energie Stadı'nda oynanan karşılaşmada konuk ekibin yediği ikinci golde Dortmund'un tecrübeli file bekçisi Weidenfeller hatası büyüktü.

GÜNDOĞAN 434 GÜN SONRA GERİ DÖNDÜ

Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Dortmund'un Türk asıllı yıldızı İlkay Gündoğan, Köln maçıyla yeşil sahalara geri döndü. 434 gün sonra Köln deplasmanında ilk 11'de forma giyen orta saha oyuncusu, doksan dakika sahada kaldığı maçta performansıyla beğeni kazandı. İlkay'ın Galatasaray maçında da ilk 11'de forma giymesi bekleniyor.

Karşılaşmanın ardından basının karşısına geçen Türk asıllı Alman futbolcu, "Uzun zaman sonra geri dönmek, yeniden sahada olmak çok güzel." ifadesini kullandı. Mağlubiyet nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını vurgulayan 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Konsantrasyondan oldukça uzak bir oyun sergiledik. Daha olgunlaşmalı ve futbolumuzu geliştirmeliyiz." şeklinde konuştu.

Sarı siyahlı kulübün resmi internet sitesinde, 434 günün ardından resmi bir müsabakada forma giyen İlkay için övgü dolu sözler yer aldı. Heung-MinSon'un iki gol ve bir asistlik performansı ise takımının galibiyetine yetmedi.

Dİ MATTEO'DAN GALİBİYETLİ BAŞLANGIÇ

Geçtiğimiz hafta Hoffernheim mağlubiyetinin ardından Jens Keller'le yollarını ayıran ve Roberto Di Matteo'yu takımın başına getiren Schalke, konuk ettiği başkent temsilcisi Hertha Berlin'i 2-0 yendi. Başarılı bir futbol ortaya koyan mavi beyazlılarda İtalyan çalıştırıcının maç taktiği otoritelerden tam not aldı. Schalke takımında forma giyen Kaan Ayhan, defansta başarılı bir performans ortaya koyarak galibiyette önemli pay sahibiydi.

TAYFUN EVİNDE YIKILDI

Bundesliga'nın tek Türk antrenörü Tayfun Korkut'un takımı Hannover 96 konuk ettiği Borussia Mönchengldbach'a karşı direnemedi. Bundesliga'nın yenilgisiz takımlarından biri olan yeşil beyazlılar sahadan 3-0 galip ayrılarak zirveyi yakın takibini sürdürürken şampiyonluk yarışında Bayern Münih'in en büyük rakiplerinden olmaya doğru ilerliyorar.

Hannover 96'da Ceyhun Gülselam maça 11'de başladı. 60. dakikada kenara gelen Ceyhun Gülselam'ın yerine oyuna Kenan Karaman dahil oldu. Mönchengladbach bu galibiyetin ardından puanını 16'ya yükseltti. Ligde son üç maçını kaybeden Hannover 96 ise 10 puanda kaldı.

Hannover 96 gelecek hafta Borussia Dortmund'a konuk olurken, Mönchengladbach evinde lider Bayern Münih'i ağırlayacak. Mütevazı kadrosuyla iyi işler yapan Mainz, Augsburg'u 2-1'le geçerek puanını 14'e çıkardı ve zirve yarışında kaldı. Bu maçta Halil Altıntop 90 dakika sahada kaldı. Diğer bir karşılaşmada ise Wolfsburg, galibiyeti bulunmayan Freiburg'u 2-1'le geçerek çıkışını sürdürdü.

Yıldız futbolcu için, "İlkay, Rhein-Energie Stadyumu'ndaki Dortmund'un en iyi isimlerinden biriydi. Sakatlığı sebebiyle 14 aydır futbol oynamayan birine göre güçlü bir görüntü sergiledi." dendi. Türk asıllı Alman futbolcu, son olarak 10 Ağustos 2013'te bir resmi maçta oynamıştı. Öte yandan Dortmund'un bir başka önemli yıldızlarından Marco Reus da altı haftalık sakatlığının ardından bu maçta takımdaki yerini aldı.

BAYERN'DEN BREMEN'E YARIM DÜZÜNE

Sezona tutuk başlayan son iki yılın şampiyonu Bayern Münih, son haftalarda lige iyice ağırlığını koydu. Roketmen ekip, zor günler geçiren Werder Bremen'i 6-0 yenerek galibiyet serisini dörde çıkardı. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan ve ilk dört maçını beraberlikle tamamlayan Werder Bremen ise arka arkaya dördüncü yenilgisini aldı, son sıradaki yeri değişmedi. Allianz Arena'daki maçta rakip fileleri iki kez havalandıran Mario Götze gol sayısını 6'ya çıkarıp krallıkta ilk sıraya yükseldi. Bayern'in diğer gollerini Philipp Lahm (2), Xabi Alanso ve Thomas Müller (penaltıdan) kaydetti.

LAHM HAT-TRİCK YAPMALIYDI

İspanyol çalıştırıcı, Werder Bremen filelerini iki kez havalandıran Philipp Lahm'dan daha iyisini beklediğini söyledi. Pep Guardiola, 6-0 kazanılan Werder Bremen maçında iki gol birden atan Philipp Lahm ile ilgili şaka yaparak tecrübeli oyuncudan hat-trick beklediğini söyledi. Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan İspanyol çalıştırıcı, şaka yaparak "Doğruyu söylemek gerekirse pek de memnun değilim. Lahm'dan hat-trck bekliyordum. Elbette onun performansından çok memnunum. Onun antrenörü olduğum için gururlanıyorum." dedi.

Lahm ise maç sonrası yaptığı açıklamada umutsuz konuşarak kariyerinin kalan döneminde bir daha bir maçta iki gol atabileceğini düşünmediğini söyledi. Bayern forması ile 412 resmi maça çıkan Philipp Lahm, bu maçlarda 11 gol kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.