Galatasaray'dan Yolsuzluk İddialarına Sert Tepki

Galatasaray'dan Yolsuzluk İddialarına Sert Tepki

Galatasaray Kulübü, kendisini 500 bin lira dolandırdığı gerekçesiyle işine son verdiği eski hukuk işleri sorumlusu Ayşegül Egemen'in dün akşamki açıklamalarına sert tepki gösterdi ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı....

Galatasaray Kulübü, kendisini 500 bin lira dolandırdığı gerekçesiyle işine son verdiği eski hukuk işleri sorumlusu Ayşegül Egemen'in dün akşamki açıklamalarına sert tepki gösterdi ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Sarı - kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada; "Dün gece bir televizyon kanalında, Galatasaray Spor Kulübü ve bağlı şirketleri tarafından hakkında şikayette bulunulan bir kişinin sözlerine yer verilerek, devam etmekte olan hukuki sürece müdahale niteliği taşıyan tümüyle asılsız ve mesnetsiz iddialar öne sürülmüştür.

Ligin daha henüz ilk haftasında, Galatasaray’ı yıpratmaya ve Galatasaray yönetiminin itibarını zedelemeye yönelik olarak kullanılan iddialarla ilgili; aslında kamuoyu tarafından da bilinen bazı gerçeklerin yeniden ve kısaca hatırlatılmasında yarar görülmüştür.

Kulübümüzün açtığı davanın muhatabı olarak yargı önünde hesap verecek olan kişi; hukuk birimimizde 08.11.2012-14.02.2014 tarihleri arasında hukuk müdürü olarak görev yapmıştır. Bütün kurumlarda olduğu gibi, kulübümüzü ilgilendiren her türlü davalarla ilgili harç ve masraf ödemeleri avukatlar vasıtasıyla yapılmakta olup ilgili kişi de görevi gereği çeşitli hukuki işlemler sebebiyle kulübümüz adına bir takım harcamalarda bulunmuştur. Ancak ilgili kişinin söz konusu bu hukuki işlemlere ilişkin harcamalarını gösterir bir kısım belgelerin gerçekliğinden şüphe duyulmuş ve konu araştırılmıştır. Konunun ciddiyeti sebebiyle iddiaların muhatabı olan bu kişiyle çalışmanın mümkün olamayacağı kanaatine varılarak, görevine Yönetim Kurulu’muz tarafından son verilmiştir. Akabinde ilgili kişi hakkında 24.02.2014 tarihli dilekçemizle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunulmuş olup soruşturma halen 2014/3050 özel soruşturma nosu ile devam etmektedir. Ayrıca İstanbul Baro Başkanlığına da şikayette bulunulmuştur.

İlgili kişinin görevi gereği yapacağı harcamaların yanı sıra kendi ihtiyaçları için de avans talebi olmuş ancak bu çekilen avanslar da iade edilmemiştir. Kulübümüzün tamamen haklı olduğuna inandığı bu süreçte, maddi ve manevi haklarımızın korunması için gereken tüm hukuki adımların atıldığından ve bundan böyle de atılacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır." denildi.

AYŞEGÜL EGEMEN NE DEDİ?

Sarı kırmızılı kulübü 500 bin lira dolandırdığı gerekçesiyle işine son verilen eski hukuk işleri sorumlusu Ayşegül Egemen, dün akşam özel bir televizyon kanalına verdiği röportajda şok iddialarda bulunmuştu. Egemen, "Galatasaray’da büyük yolsuzluklar var. Sadece formalardan 1.5 milyon liralık yolsuzluk yapıldı. Bazı yöneticiler kulüpten menfaat sağlıyor." iddialarında bulunmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.