Galatasaray'da ilk başkan adayı belli oldu

Galatasaray'da ilk başkan adayı belli oldu

Galatasaray'da 25 Ekim'de yapılacak başkanlık seçimi öncesi ilk aday belli oldu. Galatasaray'da seçimli olağanüstü genel kurul için adaylığını açıklayacak ilk isim Alp Yalman oldu.

Galatasaray'da 25 Ekim'de yapılacak başkanlık seçimi öncesi ilk aday belli oldu. Galatasaray'da seçimli olağanüstü genel kurul için adaylığını açıklayacak ilk isim Alp Yalman oldu.

Sarı kırmızılı kulübün eski başkanı Alp Yalman NTV Spor'a yaptığı özel açıklamada başkan adaylığını resmen açıklayacağını belirtti.

Galatasaray kulübünde 1990-1996 yılları arasında başkanlık yapan Alp Yalman'ın listesi henüz belirlenmedi. Liste için çalışmalar sürerken camiada Yalman'ın bu hamlesinden sonra Ünal Aysal'ın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

Ünal Aysal henüz başkan adaylığı ile ilgili resmi açıklamayı yapmadı. Yakın çevresiyle görüş alışverişinde bulunan Aysal'ın karşısında önemli bir aday olduğu takdirde seçime girmeyebileceği konuşuluyor. Listesini güçlendirip yoluna devam etmek isteyen Ünal Aysal'ın camiadaki yaklaşıma göre hareket edeceği belirtildi. 

ALP YALMAN KİMDİR?

Alp Yalman (d. 1 Ocak 1940, İstanbul) Türk iş adamı, sanayici ve eski Galatasaray başkanı.

İstanbul Robert Kolej mezunudur. Yüksek öğrenimini İsviçre Lozan Üniversitesi Siyasal ve Sosyal İlimler Bölümü'nde tamamlamıştır. Alp Yalman, İngilizce, Fransızca ve Almanca bilmektedir.

Galatasaray yönetim kurullarında 1973 yılında ilk olarak göreve gelmiştir. 1990 yılından 1996 yılına kadar Başkanlık yapmıştır. Galatasaray onun döneminde 2'şer defa lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.