Galatasaray Daikin'i 3-0 Yenen Vakıfbank, Seride 1-0 Öne Geçti

Galatasaray Daikin'i 3-0 Yenen Vakıfbank, Seride 1-0 Öne Geçti

Avrupa ve dünya şampiyonu VakıfBank, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi play-off yarı final ilk müsabakasında Galatasaray Daikin ile Burhan Felek’te karşılaştı.

Avrupa ve dünya şampiyonu VakıfBank, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi play-off yarı final ilk müsabakasında Galatasaray Daikin ile Burhan Felek’te karşılaştı. Son şampiyon VakıfBank, rakibini 79 dakika süren mücadelede 3-0 geçerek final yolunda 1-0 öne geçti.

Geçtiğimiz hafta sonu İzmir'de oynanan Türkiye Süper Kupası maçında Fenerbahçe'yi 2-0'dan glerek 3-2 yenen ve kupaya uzanan VakıfBank, lig şampiyonluğu yolunda da yarı final serisinin ilk maçında Galatasaray Daikin’i 3-0 mağlup etti ve seride 1-0 öne geçerek final yolunda avantaj sağladı.

Galibiyete geniş kadrosu ve oyuncu kalitesiyle ulaşan VakıfBank, rakibi önünde ilk seti 25-18 alarak ikinci set öncesi avantaj elde etti. VakıfBank, müsabakanın ikinci setini de üstün oyunuyla 25-19 önde tamamladı. Final setinde ise oyuna ağırlığını koyan sarı siyahlılar, bu seti de 25-23 kazanarak serinin ilk maçından 3-0 galip ayrıldı.

Unvanını koruma yolunda sahaya çıkan son şampiyon VakıfBank'ın müsabaka boyunca en etkili oyuncuları Jovana Brakocevic (16 sayı) ve Carolina Costagrande (14 sayı) oldu. VakıfBank’ta Türkiye Kupası’nın MVP'si Gözde Sonsırma da (10 sayı) karşılaşma boyunca etkili oyunu ile takdir topladı.

VakıfBank'ın yarı final ilk maçı sonrası düşüncelerini dile getiren VakıfBank Baş Antrenörü Giovanni Guidetti, "İstediğimiz gibi bir maç olmadı ama galip gelmeyi başardık. Türkiye Kupası'nın ardından oyuncularımız yorgundu. Buna rağmen seride 1-0 öne geçtik. Serinin ikinci maçı için de hazırız ve Pazar gününü bekliyoruz." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.