Futbolcumu suçlayamam

Futbolcumu suçlayamam

Başakşehirspor maçından sonra yaptığı bir açıklamanın tamamen yanlış anlaşıldığının altını çizen Torku Konyaspor teknik direktörü Mesut Bakkal, teknik adamlık hayatında hiçbir zaman futbolcusunu suçlamadığını söyledi

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Başakşehirspor maçından sonra “ Bu kadar vasat oyuncuyla bu sonucu küçümsemek lazım” açıklamasının kendi kurduğu bir cümle olmadığını belirterek, yanlış bir anlaşılmanın kurbanı olduğunu söyledi.

KESİNLİKLE YANLIŞ ANLAŞILMA

Maç sonu açıklamalarımı bir kez daha dinledim. Zaten bizde kayıtları da var. Açıklamaları o şekilde yazan arkadaş kesinlikle yanlış anladı herhalde. Oldum olası futbolcumu suçlayan bir teknik direktör olmadım. O kadar çok sakat oyuncum olduğu halde hayıflanmayan biriyimdir. Beni yıllardan beri herkes bu şekilde bilir. Öncelikle bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek istedim.

İSTENİLENİ YAPAMADIK

Başakşehir maçında genel olarak takım halinde vasat oynayan bir oyuncu gurubum vardı. İstenileni yapamadık ve rakibe çok sayıda gol pozisyonu verdik. Ama geldiğim günden beri de hazırlık maçları dahil oynadığımız 35-40 maçta kötü oynadığımız maç sayısı 2 veya 3'dür. Ama özellikle bu sene iç sahada oynadığımız maçlarda yaşanılan puan kayıplarıya birlikte insanlar 'Acaba ne oluyor bu takıma. Niye bu kadar kötü oynuyor, niye bu puan kayıpları başladı? diye tedirgin olmaya başladılar. Ama ben hiç bir zaman 'Ne Hasan'ın ne Djalma'nın ne de Marica'nın sakatlıklarını puan kayıplarında bahane olarak ön plana sürmedim. Elimizdeki oyuncularla devam ettim, bundan sonra da bu böyle olacak. Fakat bu haftadan itibaren sadece tek bir sakatımız kaldı. O da Marica. Herkesin bildiği gibi bir kıkırdak sakatlığı var ve yurt dışında tedavisine devam ediliyor.

İDEAL 11'LE MAÇA ÇIKMADIK

Yavaş yavaş tam takım olarak çalışmaya başladık. Aslında 6 hafta sonunda istenilen puanda olmadığımızı bende, oyuncularımızda biliyor. Ama sezon başından bu yana hiçbir maça ideal 11'imizle çıkmadık. Lütfen bu da göz ardı edilmesin. İnşallah bu haftadan itibaren eksiklerinde aramıza katılmasıyla istediğimiz kadro ile maçlara çıkmaya başlayacağız. Yaşadığımız puan kayıplarını bizde beklemiyorduk. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Şu an en az 9-10 puanımızın olması gerekiyordu.

BİR PUANA SEVİNDİM

Son oynadığımız Başakşehirspor maçına baktığımızda rakibimizin oynadığı, bizimde onların oynamasına izin verdiğimiz oyun sonrasında aldığımız 1 puana sevindiğimi bir kez daha söylüyorum. Benim ve ekibimin, takımımızın beklentilerin gerisinde kaldığımızı kabul ediyoruz. Ama en azından eksik oyuncularımızın yokluğunda sahamızda kaybetmediğimiz için seviniyorum. Bunu tüm açıkyürekliliğimle söylüyorum. Bu bir başarı mı? Tabiki de değil. Sakat oyuncularımızın aramıza katılmasıyla daha iyi sonuçlar alacağımıza eminim. Çünkü bunu daha önce yaptık, yine yaparız. Ben geldiğimde ortada ne Djalma, ne Hasan vardı. Kaleye bile gidemeyen bir takımdık. Onları ortaya çıkaran benim. Ve bu kötü gidişe yine bu ekiple son verecek kişi de benim.

KESİNLİKLE İYİ TAKIMIM VAR

Kesinlikle ve kesinlikle iyi bir takımım var. Takımımın ve benim acımasızca eleştiriler aldığını kabul ediyorum. Sakatlar iyileşir takım kötü oynar. O zaman eleştirileri anlarım. Hiç bir zaman oyuncularımın genel performansını vasat olarak değerlendirmedim. Kötü oynadığımız zaman kötüyü de kabul eden biriyim. K.Erciyesspor maçının ilk yarısındaki, Fenerbahçe maçının ikinci devresindeki cesaretli oyunumuzu sadece bu maçın geneline bakarak bu takım hiç bir şey yapmadı düşüncesiyle hareket ederek göz ardı etmenin ve bu kötü oyunu sürekli gündemde tutmanın bir anlamı yok. Daha ligin 6.haftası. Milyonlarca liralık yatırım yapan takımların 5-6 puanda olmasını unutmaması gerekiyor insanların. Biz yolumuza devam edeceğiz. Gideceğiz deplasmanda Kasımpaşa A.Ş.'yi yenmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız.

Bazı oyuncularımızın form grafiklerinin yükselmesini bekleyeceğiz. Yükseleceğine de inanıyoruz. Böyle bir süreçten geçiyoruz. Sahamızda K.Erciyesspor ve İstanbul Başakşehirspor maçlarında 4 puan kaybettik. Bunu da kabul ediyoruz. Ama çalışmayı bırakmayacağız. Devam edeceğiz. Kasımpaşa A.Ş. maçına da kesinlikle iyi oyun ve kazanmak için gideceğiz. Sonrasında deplasmanda kupa maçı oynayacağız. Döneceğiz evimizde Karabükspor ile karşılaşacağız. İnşallah bu 3 maçoık seride takım olarak düzelecek inancımızda, kapasitemizde var. Sabır istemiyorum ama bazı gerçeklerinde göz ardı edilmemesi gerektiğini söylüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum