Fuat Keyman: Öcalan’la Görüşme Talebi Şuan Mümkün Görünmüyor

Fuat Keyman: Öcalan’la Görüşme Talebi Şuan Mümkün Görünmüyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Dolmabahçe Ofisinde gerçekleşen Akil İnsanlar Heyeti üyelerinden Fuat Keyman, Öcalan’la doğrudan görüşme taleplerinin şuanda mümkün görünmediğini söyledi. Başbakan Davutoğlu başkanlığında...

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Dolmabahçe Ofisinde gerçekleşen Akil İnsanlar Heyeti üyelerinden Fuat Keyman, Öcalan’la doğrudan görüşme taleplerinin şuanda mümkün görünmediğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu başkanlığında öğle saatlerinde Dolmabahçe Başbakanlık Ofisinde gerçekleştirilen Akil İnsanlar toplantısı sona erdi. Yaklaşık 10 saat süren toplantı sonunda heyet üyeleri ofisten ayrıldı. Bazı üyeler çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Toplantıyla ilgili bilgiler paylaşan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Fuat Keyman, Akil İnsanlar Heyeti'nin İmralı ile doğrudan görüşme taleplerinin hükümet tarafından olumsuz karşılandığını anlattı. Keyman, “Kamu düzeniyle çözüm sürecinin bir arada gitmesinin doğal olduğu söyleniyor. Ama kamu düzeni sağlanmadan normalleşme sağlanmadan, akil insanlar grubu olarak daha spesifik örneğin -İmralı’yla görüşme gibi çalışmaların yapılmasında- devletin bu konudaki iradesinde sanki bir zayıflama olabileceği algısı yaratabileceği için şuanda mümkün görünmüyor. Şu anda temel aktörler yine AK Parti hükümeti ve Öcalan. Ondan sonra HDP, Kandil ve sonradan akil insanlar olmak üzere sivil toplum örgütleri olarak görünüyor. Ama esas aktörler görüşmelere devam edecekler.” diye konuştu.

TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Can Paker ise “Oradaki düşüncemiz bizim bütün siyasi aktörlerle bu arada tabii Abdullah Öcalan’la da konuşmaktı tabi. Başbakanın daha doğrusu hükümetin görüşü şu anda önce kamu düzeninin sağlanması ondan sonra onu üçüncü göz olarak ifade ediyorlar. Ondan sonra böyle bir üçüncü göz yapısı olabilir. Ama şuanda bizden bekledikleri gerek bireysel olarak gerekse ortak olarak objektif olarak kamuoyuyla paylaşmak.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.