Fuat Hüseyin: Kobani'ye Az Sayıda Peşmerge Göndereceğiz

Fuat Hüseyin: Kobani'ye Az Sayıda Peşmerge Göndereceğiz

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, Kobani'ye az sayıda Peşmerge göndereceklerini ifade etti. Kürt basınına açıklama yapan Hüseyin, Peşmerge'yi Kobani'ye ağır silahları bölgeye sokmak için göndermek...

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, Kobani'ye az sayıda Peşmerge göndereceklerini ifade etti. Kürt basınına açıklama yapan Hüseyin, Peşmerge'yi Kobani'ye ağır silahları bölgeye sokmak için göndermek istediklerinin altını çizdi. Kürt yetkili, Kobani'de Peşmerge'den ziyade ağır silahlara ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Kobani'ye Peşmerge'nin gönderilmesi ile ilgili Türkiye ve ABD yetkilileri ile uzun görüşmeler yapıldığını söyleyen Hüseyin, Kobani'nin IŞİD'in eline geçmemesi için Peşmerge'nin gönderilmesine karar verildiğini aktardı.

Hüseyin:" Yaptığımız görüşmelerde Kobani'nin düşmesi halinde Türkiye Kürtlerinin nasıl bir tavır alacaklarını, Türkiye'nin dünyadaki konumunu değerlendirdik. Ayrıca Kobani'nin düşmesi halinde ABD'nin kurduğu koalisyonunu nasıl etkileyeceğini de masaya yattırdık, sonunda Kobani'nin düşmemesi için Peşmerge'nin gönderilmesine karar verdik." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.