Remzi Can

Remzi Can

Fuarlar ve Konya

Fuarlar ve Konya

Fuarlar; firmaların üretmiş oldukları, ithal etmiş oldukları ve uygulamış olduğu malzemeleri sergiledikleri büyük pazarlardır. Bu açıdan ilgili firmalar açısından fuarlar büyük önem arz etmektedir.

15-18 Mayıs tarihleri arasında Konya’mızda inşaat sektörünü yakından ilgilendiren ve sektöre hitap eden malzemelerin sergilendiği bir fuar düzenlendi. Firma olarak bizlerde inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğimiz için fuarın ilk günü büyük bir heyecanla fuarı görmeye gittik. Görmüş olduğumuz manzara karşısında şok olduk.

Konya büyükşehir sıfatı taşıyan bir şehir. Sanayisi gelişmiş, büyük imalathaneleri olan bir şehir. Geçmiş yıllara nazaran baktığımızda böyle cansız ve ilgisiz bir fuar görmediğimizi söyleyebiliriz. Firma katılımı  çok düşüktü. Kaldı ki kurumsal anlamda faaliyet gösteren firma sayısı bir elin parmakları kadardı. Ziyaretçi sayısına baktığımızda ilk günün daha heyecanlı ve daha kalabalık olması lazımken hiçte öyle değildi. Yarım saatte fuarı dolaşmam ve gezme işim bitmişti.

Hakkını yememek lazım bazı firmalarımız işin ciddiyet boyutunu aşmış adına ve kurumsal kimliğine yakışır bir şekilde standına büyük bir emek harcamışlar. Tebrik ediyoruz işine ehemmiyet veren bu firmaları. Bu şekilde fuara olan ilgisi olan firmalarımızın sergilemiş oldukları malzemelerini pazarlama noktasında ki iştahlarını kırmamak lazım.

Peki ne olmalı da Konya’da ki sadece inşaat değil hangi sektör ilgili bir fuar düzenlenirse düzenlensin cazip hale getirilebilir daha çok katılım sağlanabilir?

Burda kanaatimce Ticaret odamıza, Sanayi odamıza, Sivil toplum kuruluşlarımıza ve de Özel sektörde faaliyet gösteren firmalarımıza çok büyük görevler düşmektedir. Maksat Konya’yı tanıtmak maksat Konya da ticaret yapan ticaret erbablarını tanıtmaksa el ele baş başa verilip daha güzel şeyler yapılması sağlanabilir.

Bilhassa Konya’mızda faaliyet gösteren imalatçılarımızın ve tedarikçilerimizin fuarlara katılımları sağlanmalı bu konuda ilgililerin destek noktasında gerekli kolaylıkların göstermesi gerekmektedir.

Öyle tanıtımlar yapılmalı ki yerel ve genel basın yayın organları kullanılmalıdır. Afişler bilbordlarda tanıtımlar yapılmalı. Sektörle ilgili sempozyumlar toplantılar düzenlenmeli. İllerin Ticaret ve Sanayi odaları ile ilgili irtibata geçilip katılım noktasında çalışmalar yapılmalıdır. Bununla her fuarın sonrasında düzenlenecek fuarların tarihleri akıllarda yer etmelidir.

Değerli dostlar burada öz eleştiri yapıyoruz. Kimseyi hedef olarak veya göstererek bir yere varmak değil niyetim. Zaten eksiklikler istişareler sonucunda giderileceği bir gerçektir. İsteğimiz güzel Konya’mızda icra edilmiş veya edilecek bu tür fuar faaliyetlerinin canlı ve bereketli geçmesidir. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Remzi Can Arşivi
SON YAZILAR