Fuara Konya'dan 15 firma katılacak

Fuara Konya'dan 15 firma katılacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, 16. MÜSİAD Uluslararası Fuarına Konya’dan 15 firmanın katılacağını söyledi

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, 16. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve Uluslararası İş Formu (IBF) ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.  Başkan Şimşek: “16. MÜSİAD EXPO, küresel iş ağları kurmak, global pazarlarda söz sahibi olmak, KOBİ’leri güçlendirmek ve etkin büyümeyi hızlandırmak üzere iş dünyasını buluşturacak ve B2B görüşmelerle yeni iş fırsatlarının adresi olacak. 9-12 Kasım tarihlerinde CNR EXPO’da 8 hol ile 700 şirkete ve yaklaşık 200 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapacak olan 16.MÜSİAD EXPO’da, bu yıl çevre ve yapı malzemeleri, inşaat, tekstil, otomotiv, makine, mobilya, gıda, bilgi teknolojileri ve savunma sanayi gibi birçok farklı sektör ziyaretçilerle buluşacak. 14 ülkeden bakan düzeyinde katılım sağlanacak MÜSİAD EXPO’yu 9 Kasım’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan açacak.  Ülkemizle ilgili olumsuz algı operasyonlarının yürütüldüğü, birtakım organizasyonların kasıtlı olarak iptal edildiği bir ortamda, MÜSİAD EXPO'nun CNR Fuar Merkezi’nin 8 holünün tümünü kapsaması, ne katılımcı ne de ziyaretçi olarak kimsenin iptal talebinde bulunmaması MÜSİAD farkının önemli bir göstergesidir. Fuarda, 20. Uluslararası İş Forumu (IBF), 10 Kasım’da Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla açılacaktır.  Başkanlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yürüttüğü İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin 2006 yılından bu yana "Resmi İş Forumu" olan IBF’in, bu yılki ana oturum konusu "İnovasyon Ekonomisi ve Yatırım Ekosistemi" olarak belirlendi.  MÜSİAD’ın Türkiye’nin Orta Gelir Tuzağından kurtulması için ortaya koyduğu bir vizyon projesi olarak dikkat çeken High Tech Port’un üçüncüsü, Cumhurbaşkanı’nın katılımı, Savunma Bakanlığı’nın destek ve katılımı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın ortaklığı ve sanayicilerin destekleriyle 9-12 Kasım tarihlerinde 16. MÜSİAD EXPO fuarı içinde CNR EXPO’da 4. holde düzenlenecek. Bu yıl 20'den fazla ülkenin Savunma Bakanı, Kuvvet Komutanı, havayolu şirketleri ile Türkiye’nin ileri teknoloji üreten firmalarının katılacağı fuarda, Türkiye’nin Milli Tankı Altay’ın prototipi de Otokar tarafından sergilenecek. Bu sene yenilik olarak “Satın Almacılar Buluşuyor” başlığıyla, MÜSİAD üyesi olan ve olmayan 200’ün üzerinde seçkin satın almacıyı bir araya getireceğiz. Her fuarda farklı sergiler de düzenleyen MÜSİAD, bu yıl 15 Temmuz temalı sergide hain darbe girişiminde yaşananları farklı bir sunumla gözler önüne serecek ve o gecenin hikayesi sergilenecek” dedi.

KONYA'DAN 15 FİRMA FUARDA OLACAK

Fuara Konya'dan 15 firmanın katılacağını açıklayan Şimşek, şunları söyledi: “Bu organizasyonda da, MÜSİAD Konya Şubesi olarak, 15 firma ve 1200 metrekareden fazla bir alanda stant açarak lider şube unvanını koruyoruz. Dünya ekonomisinin kalbinin İstanbul’da atmasını sağlayacak bu önemli organizasyona şube üyelerimizin ilgi göstermesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu vesile ile Konyalı sanayici, işadamı ve kıymetli hemşehrilerimizin bir günlerini MÜSİAD EXPO’ya ayırarak bu büyük organizasyonda yer almalarını tavsiye ediyoruz.MÜSİAD Konya Şubesi olarak üyelerimizin ticaret hacimlerini artırmaları ve üyelerimiz arasındaki kaynaşmanın sağlanması için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Ülkemizin ekonomide yaşadığı değişim ve gelişimin aynası olarak gördüğümüz fuarımızın, yeni pazarlar ortaya çıkarması, yeni işbirliklerini doğurması ve ülkemizin 2023 vizyonunda 500 Milyar Dolarlık ihracat hedeflerine katkı sağlaması en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle kurulacak iş bağlantılarının iş adamlarımız için hayırlara vesile olmasını dilerim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.