Fransız Sarayı’na 'Tasarruflu' Led Aydınlatma

Fransız Sarayı’na 'Tasarruflu' Led Aydınlatma

Son dönemde gündeme gelen enerji tasarrufu ile öne çıkan LED aydınlatma ürünleri giderek yaygınlaşıyor. İstanbul'un önemli turistik yerlerinden Fransız Sarayı, Vestel tarafından LED ile donatıldı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı...

Son dönemde gündeme gelen enerji tasarrufu ile öne çıkan LED aydınlatma ürünleri giderek yaygınlaşıyor. İstanbul'un önemli turistik yerlerinden Fransız Sarayı, Vestel tarafından LED ile donatıldı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, LED aydınlatma ürünlerinin, klasik aydınlatmaya göre yüzde 80’lere varan tasarruf sağladığına dikkat çekerek, işyeri, ev ve fabrikalardaki aydınlatmaların günde 12 saat kullanıldığı düşünülürse bu mekanlara yapılacak LED aydınlatma yatırımının ortalama 1-1,5 sene gibi bir sürede amorti edilebildiğini belirtti.

Aydınlatması Vestel tarafından LED sistemleri ile yenilenen Fransız Sarayı, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ve Vestel’in iş ortaklarının katıldığı özel bir davete ev sahipliği yaptı. Erdoğan, davette yaptığı konuşmada, LED aydınlatma ürünlerinin sağladığı tasarrufa dikkat çekti. Yılda 10 milyon adet TV üretme kapasitesine sahip bir şirket olarak LED’deki tecrübelerini son 4 yıldır aydınlatma alanına da taşıdıklarını ifade eden Erdoğan, “Vestel City’de ar-ge, kalite, üretim bölümlerimizi kurduk. Çeşitli illerde de satış pazarlama ekiplerimizi kurduk. Türkiye'de LED aydınlatma konusunda 2014 yılı itibariyle pazar lideri konumuna geldik. Yerli tasarım ve yerli üretim LED Aydınlatma ürünlerimizle bu kadar kısa bir sürede pazar lideri olmaktan çok gururluyuz. Hem Türkiye’de hem de yurt dışında satışlarımız her sene katlanarak artmaya devam ediyor. Biz Vestel olarak her şeyi dünya ölçeğinde düşünüyoruz.” dedi.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, yeni binada sıfırdan LED aydınlatma kullanılırsa 8 ayda yatırımın amorti edilebileceğini aktarırken, “LED aydınlatmanın ilk yatırım maliyeti biraz pahalı gibi görünebilir ancak bu yanlış algının değişmesi lazım. Araştırmalara göre 2020 yılına kadar dünyada satılan aydınlatma ürünlerinin yüzde 75 oranında LED ürünler olacağı öngörülüyor. Bu öngörüyü destekler şekilde bazı ülkelerde LED aydınlatmaya geçilebilmesi için yüksek oranda sübvansiyon sağlanmaya başlandı. Türkiye’de de LED aydınlatmaya geçişin hükümet politikalarında yavaş yavaş yer almaya başladığını görüyoruz ve bu politikaların hızla artacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Vestel LED Aydınlatma olarak pazarı büyütmeyi hedeflediklerini dile getiren Erdoğan, ayrıca şunları söyledi:

“Türkiye'deki bir milyar dolarlık aydınlatma pazarının yüzde 10 dolayında bir kısmı LED pazarı. Türkiye LED aydınlatmada daha çok ithalatçı ülke konumunda. Biz bunu tersine çevirmek istiyoruz. İthalatta gerekli standartlar ve düzenlemeler yapılamadığı için kalitesiz ve standartlara uymayan LED ürünleri de ülkemize giriyor. Bu ürünler maalesef LED aydınlatma ile ilgili negatif yorumlara sebep oluyor. Bunun önüne geçmek için Vestel City’de kendi aydınlatma laboratuvarlarımızı kurduk ve İTÜ Enerji Enstitüsü'nde de aydınlatma laboratuvarının oluşturulmasına destek olduk. Burada ithal edilen malzemelerin dünya standartlarına uygun olup olmadıklarını test ediyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.