Fransız Medyasından Operasyon Yorumu: Tasfiye Sürüyor

Fransız Medyasından Operasyon Yorumu: Tasfiye Sürüyor

17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik dün gece gerçekleştirilen operasyonu Fransız medyası 'tasfiyeler sürüyor' olarak yorumladı.Le Monde gazetesi, internet sitesinde "Polis yetkililerine karşı tasfiye...

17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik dün gece gerçekleştirilen operasyonu Fransız medyası 'tasfiyeler sürüyor' olarak yorumladı.

Le Monde gazetesi, internet sitesinde "Polis yetkililerine karşı tasfiye sürüyor" başlığıyla duyurduğu haberinde, Türkiye'de 55 üst düzey polis yetkilisinin görevini kötüye kullanma ve yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu. Gazete, Aralık 2013 tarihinde Mali İşler Bürosu polislerinin yürüttüğü operasyonda, aralarında 3 bakanın oğlu ve Başbakan Erdoğan'ın yakın çevresinin de bulunduğu 56 kişinin yolsuzluktan gözaltına alındığını hatırlattı. Haberde, Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi gerçekleştirilen bu operasyonun Gülen hareketini hedef aldığı iddia edildi.

AFP'nin 'acil' olarak abonelerine duyurduğu haberde, Türkiye'de 50'den fazla üst düzey polis yetkilisinin gözaltına alındığı belirtildi. Haberde, emekli ve halen görevde bulunan polislerin görevini kötüye kullanma ve yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındığı kaydedildi. Gözaltına alınanlar arasında eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ömer Köse'nin de olduğu belirtildi.

Le Figaro gazetesi ise İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda 40, çevre illerde de 15 üst düzey polis yetkilisinin gözaltına alındığını duyurdu. Gazete, üst düzey polislerin ellerinin kelepçeli olarak getirildiğini aktardı. Gazete, polislerin casusluk, yasadışı dinleme, resmi evrakta sahtecilik, gizlilik ihlali gibi fiillerle suçlandıklarını aktardı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.