Fransa'da Pilotların Grevi Bir Hafta Daha Uzadı

Fransa'da Pilotların Grevi Bir Hafta Daha Uzadı

Fransa'da ulusal hava yolu şirketi Air France pilotlarının grevi 26 Eylül'e kadar devam edecek. Air France pilotlarının çoğunluğunun üye olduğu SNPL AF Alpa Sendikası'ndan yapılan açıklamada, grevin 26 Eylül'e kadar uzatıldığı belirtildi....

Fransa'da ulusal hava yolu şirketi Air France pilotlarının grevi 26 Eylül'e kadar devam edecek.

Air France pilotlarının çoğunluğunun üye olduğu SNPL AF Alpa Sendikası'ndan yapılan açıklamada, grevin 26 Eylül'e kadar uzatıldığı belirtildi. Açıklamada, yapılan oylamada sendikaya üye pilotların yüzde 80'inin grevin uzatılması yönünde görüş bildirdiği kaydedildi. Diğer hava yolu sendikası SPAF'dan dün yapılan açıklamada ise grevin bitiş tarihinin 24 Eylül olacağı duyurulmuştu.

Grevin 6'ıncı gününde Air France uçaklarının sadece yüzde 45'i normal seferlerini gerçekleştirirken, greve katılan pilotların oranının yüzde 60 olduğu kaydedildi. Air France'dan yapılan açıklamada ise Pazar günü uçuşlarda ise daha fazla aksaklık olacağı duyuruldu. Yarın için sadece uçakların yüzde 38'inin normal seferlerini gerçekleştireceği, greve katılan pilot oranının ise yüzde 65'e yükseleceği aktarıldı.

Grev, Air France pilotlarının şirketin, kendi bünyesinde kurulan ucuz bilet satan havayolu şirketi Transavia'ya ağırlık vermek istemesi üzerine başlamıştı. Air France pilotlarının üye olduğu üç sendika, şirketin düşük maliyetli havayolu şirketleri ile rekabet etme planının pilotları mağdur edeceğini kaydetmişti. Sendikalar ile Air France arasında 15 Eylül'den beri sürdürülen görüşmelerde henüz bir sonuca ise ulaşılamadı.

Son olarak Başbakan Manuel Valls, grevin ülke ekonomisi ve imajına zarar verdiğini belirterek bir an önce sonlandırılması çağrısında bulunmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.