Fransa'da Karavanlar Sele Kapıldı, 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Fransa'da Karavanlar Sele Kapıldı, 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Fransa'nın güneyinde yer alan Herault bölgesinde, dün gece meydana gelen yağışarın ardından 3 kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Şiddetli yağmur sonrası tatilcilerin konakladığı kamp yerinin yanındaki dere taşarken, birçok...

Fransa'nın güneyinde yer alan Herault bölgesinde, dün gece meydana gelen yağışarın ardından 3 kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

Şiddetli yağmur sonrası tatilcilerin konakladığı kamp yerinin yanındaki dere taşarken, birçok karavan sel sularına kapıldı. Fırtınada 2'si kadın olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişiden ise haber alınamadığı aktarıldı.

Fransa Meteroroloji Genel Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada da Herault ve Gard şehirlerinde fırtına ve sel tehlikesinin henüz geçmediği uyarısında bulunuldu.

Fransız haber ajansı AFP, fırtınadan en çok etkilenen Dans le Gard, l'Aveyron vel'Herault, şehirlerinde onlarca kişinin kurtarılmayı beklediğini aktardı. Gard Valiliği de fırtınadan 6 bin 500 evin zarar gördüğünü açıkladı. Herault şehrinde, aniden bastıran şiddetli fırtına ve yağmur nedeniyle yollarda kalanların da geceyi bir belediyenin tahsis ettiği salonda geçirdikleri belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.