Fransa'da Hamile Kadına Irkçı Saldırı

Fransa'da Hamile Kadına Irkçı Saldırı

Fransa'nın kuzeybatısında yer alan Bourbers-sur-Canche de 7 aylık hamile bir kadınla eşi ırkçı saldırıya uğradı. Geçen hafta meydana gelen olayda, Kuzey Afrika kökenli olduğu belirtilen çift, yaz kampında bulunan 2 çocuğunu almak için...

Fransa'nın kuzeybatısında yer alan Bourbers-sur-Canche de 7 aylık hamile bir kadınla eşi ırkçı saldırıya uğradı.

Geçen hafta meydana gelen olayda, Kuzey Afrika kökenli olduğu belirtilen çift, yaz kampında bulunan 2 çocuğunu almak için okula gittiği sırada yaşları 24 ve 21 olan iki kişinin ırkçı hakaretlerine maruz kaldı.

Kadına yönelik alaycı yaklaşıma eşinin tepki göstermesi sonrasında ise iki kişinin, karnını korumaya çalışan hamile kadının baldırlarına ve bacaklarına vurarak yere düşürdüğü belirtildi. Saldırganları durdurmaya çalışan kocanın da saldırıya uğradığı, yere düştükten sonrada tekmelere maruz kaldığı kaydedildi. Ayak parmağı kırılan ve vücudunun birçok yerinde morluklar bulunan 30'lu yaşlardaki kocaya 15 günlük iş göremez raporu verildi. Doktor kontrolüne alınan hamile kadına da 3 gün rapor verildi.

Olaya şahit olan çiftin çocukları da büyük şok yaşarken La Voix du Nord gazetesi, çocukların psikolojik destek alacaklarını aktardı.

Saldırı sonrası polis saldırganların kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı. Cumartesi günü yakalanan iki saldırgan, gözaltı sürelerinin tamamlanmasının ardından kasten adam yaralamak suçundan hakim karşısına çıktı. Salı günü Arras Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, her iki saldırgana da 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.