Fransa'da Büyükelçi Ve Başkonsolosluk Makamlarına Çocuklar Oturdu

Fransa'da Büyükelçi Ve Başkonsolosluk Makamlarına Çocuklar Oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Türkiye'nin Paris Büyülelçiliği ve Başkonsolosluğu makam koltuklarına çocuklar oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Türkiye'nin Paris Büyülelçiliği ve Başkonsolosluğu makam koltuklarına çocuklar oturdu. Fransa’da Türkçe derslerine giren öğrencileri ve öğretmenlerini makamında kabul eden Paris Büyülelçisi Hakkı Akil, çocukların bayramını kutladı. Çocuklarla ile yakından ilgilenen Akil, ilkokul öğrencilerine ileride ne olmak istediklerini sordu. Öğrenci velileri ve öğretmenlere de eğitim faaliyetleri hakkında soru yönelten Akil, eğitimin ailede başladığına vurgu yaparak Türk nüfusun yoğun olduğu bölgelerde Türkçe derlerine katılımın önemli olduğuna dikkat çekti.

23 NİSAN’IN PARİS BÜYÜKELÇİSİ MELİSA ERDEM OLDU

Corbeil Essonnes ve Sein Saint Denis bölgelerinden seçilmiş altı öğrenciden oluşan gurup sırası ile önce Paris Başkonsolosu Turgut Rauf Kural’ın ardından da Büyükelçi Hakkı Akil’i ziyaret etti. Büyükelçi ve başkonsolosluk makan koltuklarına oturarak hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar 23 Nisan’ın değişmeyen geleneğini Paris’te de yaşattı. Bu yıl 23 Nisan etkinlikleri kapsamında büyükelçi koltuğuna oturan Melisa Erdem temsili olarak elçilikten Türkiye’ye bilgi notu geçti.

23 NİSAN RESİM YARIŞMASI’NIN KAZANANLARI AÇIKLANDI

Bu yıl ilk defa Paris Büyükelçiliği resmi Facebook sayfası üzerinden resim yarışması düzenledi. Dereceye giren ilk üç resimi basın mensupları ile paylaşan Akil, yarışmaya kırkın üzerinde öğrencinin resim gönderdiğini ve aralarından ilk üç resmi seçildiğini dile getirdi. Elçiliğin düzenlediği resim yarışmasında birinciliği Cordemais (44360) şehrinden Yeliz Çubuk, ikinciliği Gien (45500) şehrinden İrem Yazıcı ve üçüncülüğü ise Valenton (94460) şehrinden katılan Elif Çetinkaya kazandı. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verileceğini dile getiren Akil, 23 Nisan elçilik ziyaretine katılan öğrenci ve öğretmenleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

ELÇİLİK BU YIL TÜRKİYE’DEN DE ÖĞRENCİ AĞIRLADI

Paris Büyükelçiği bu yıl 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Türkiye’den de öğrencileri kabul etti. Elçiliğin toplantı salonunda Bahçeşehir Koleji öğrencilerini ağırlayan Akil, öğrenci bayramını kutlayarak geldikleri için teşekkür etti. Öğrencilere çeşitli sorular yönelten Akil, aldığı cevaplar karşısında etkilendiğini belirterek velilere ve öğretmenlere teşekkür etti. Heyetin Paris’te kaldıkları sürede mutlaka Arap Dünyası Enstitüsü tarafından sergilenen ve halen açık olan Doğu Ekspresi (L’orient Express) sergisini gezmelerini istedi. Bahçeşehir Koleji’nin Paris Büyükelçilik ziyareti çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.