Fransa Tarım Bakanı: Türkiye Büyüyen Tarım Ve Gıda Sektöründe Yer Almak İstiyor

Fransa Tarım Bakanı: Türkiye Büyüyen Tarım Ve Gıda Sektöründe Yer Almak İstiyor

Fransa Hükümet Sözcüsü ve Tarım Bakanı Stephane Le Foll, Türkiye'nin tarım ve gıda sektöründe her geçen gün artan ağırlığına dikkat çekti. Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarı SIAL'de Cihan Haber...

Fransa Hükümet Sözcüsü ve Tarım Bakanı Stephane Le Foll, Türkiye'nin tarım ve gıda sektöründe her geçen gün artan ağırlığına dikkat çekti.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarı SIAL'de Cihan Haber Ajansı'na konuşan Foll, Türkiye'nin büyüyen tarım ve gıda sektöründe temsil edilmenin yollarını aradığını söyledi. Türkiye'nin SIAL fuarında 2 sene önce de bulunduğunu hatırlatan Fransız bakan, Türkiye'nin dünyanın en büyük gıda fuarında en çok temsil edilen ülkeler arasında yer aldığını belirtti. Fransa Hükümet Sözcüsü, "Biz Türkiye'yi daha önce olduğu gibi, bugün ve gelecekte de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Fransa'nın başkenti Paris'te her iki yılda bir düzenlenen SIAL Gıda Fuarı, 105 ülkeden 6 bin 300 katılımcıyı bir araya getiriyor. Fuarda Türkiye, İstanbul Ticaret Odası (İTO) bünyesinde katılan 227 ve bireysel olarak stant açan 39 firma ile temsil ediliyor. Yoğun ilgi gören Türk firmaları, çiğ köfteden balık ürünlerine, unlu mamullerden, Malatya kayısısına kadar sundukları çeşitli ürünler ile alıcıların ilgisini çekiyor.

23 Ekim'de sona erecek fuar, gıda üzerine birçok konferansa da ev sahipliği yapıyor. SIAL Gıda Fuarı, Almanya'daki ANUGA Gıda Fuarı ile dönüşümlü olarak düzenleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.