Fransa İsrail'e 'Yeter artık' dedi!

Fransa İsrail'e 'Yeter artık' dedi!

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, İsrail'in Gazze'ye saldıralarının orantısız olduğunu vurgulayarak 'Yeter artık' mesajı verdi.

İsrail'in Hamas'ın saldırılarına bahane ederek Gazze'ye bomba yağdırıp çocuk ve kadınları katletmesine Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius tepki gösterdi.

İSRAİL'İN SALDIRILARI KABUL EDİLEMEZ

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Hamas’ın roket atışlarına karşı İsrail’in orantısız misillemesinin kabul edilemez olduğu söyledi.

Konu ile ilgili TF1 televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Fabius, "Hamas’ın roket atışlarına karşı İsrail’in misillemesi orantılı olmak zorunda, Gazze’de ölü sayısı 620’yi geçti, bu kabul edeceğimiz bir durum değil’’ diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINDAN ENDİŞELİZ MESAJI

Öte yandan, Cumhurbaşkanı François Hollande’ın başkanlığında toplanan Ulusal Savunma Konseyi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Hollande'ın, Ortadoğu’daki geriliminden duyduğu endişeyi dile getirdiği ve taraflara ateşkes çağrısını yinelediği bildirildi.

Ukrayna’daki son krizin de ele alındığı belirtilen açıklamada, Hollande’ın, sorunun çözümü için uluslararası koordinasyonun güçlendirilmesinin önemine işaret ettiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.