Fransa Cumhurbaşkanı Cihan'a Konuştu: Erdoğan'la Çözmemiz Gereken Problemler Var

Fransa Cumhurbaşkanı Cihan'a Konuştu: Erdoğan'la Çözmemiz Gereken Problemler Var

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Kobani sorunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Paris ziyareti ve ikili ilişkilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hollande, Türkiye'nin, IŞİD terörüne karşı mücadele etmek isteyen savaşçıların...

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Kobani sorunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Paris ziyareti ve ikili ilişkilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hollande, Türkiye'nin, IŞİD terörüne karşı mücadele etmek isteyen savaşçıların Suriye'ye nasıl ulaşacağının yollarını aradığını söyledi. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Fransa Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin daha fazla mülteciyi korumanın yollarına baktığını da sözlerine ekledi.

François Hollande, Türkiye'ye mülteci akını ve peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçişiyle ilgili olarak "Türkiye, daha fazla mülteciyi korumanın ve terörizme karşı savaşmak isteyen savaşçıların nasıl oraya ulaşacağının yollarını arıyor." dedi.

Türkiye ile Fransa arasında kurulan ilişkilerden de övgüyle söz eden Hollande, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa'yı ziyaret edeceğini duyurdu. Erdoğan ile çözmeleri gereken uluslararası problemlerin bulunduğunu belirten Fransa Cumhurbaşkanı, ''Yakın dönemde Türkiye cumhurbaşkanı Fransa'yı ziyaret edecek. Çünkü birlikte çözmemiz gereken uluslararası problemler var.'' ifadelerini kullandı.

FRANSIZ ETLERİ ÇOK LEZZETLİ

Paris'te gerçekleştirilen dünyanın en büyük gıda fuarı SIAL'e yaptığı ziyarette Cihan muhabirinin sorularını cevaplayan Hollande, Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ilişkilere de vurgu yaptı. François Hollande, ''Türkiye ile oluşturduğumuz ilişkiler, gıda sektörünün geleceği için güven verici.'' değerlendirmesini yaptı.

Türklerin Fransız ürünlerini de satın almasını isteyen Hollande, bir dönem et ürünleriyle ilgili yaşanan problemlere dikkat çekerek, ''Türkler, Fransız etlerini satın alsınlar. Çünkü Fransız etleri, dünyanın en lezzetli etleri arasında." dedi. François Hollande, Fransa'nın da Türk ürünlerini satın almak istediğini aktardı.

Hollande, birçok Türk markasını SIAL Gıda Fuarı'nda gördüğünü, ayrıca birçok Türk ziyaretçinin de fuarda bulunduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.