Frankfurt’ta Seçim Heyecanı Başladı

Frankfurt’ta Seçim Heyecanı Başladı

Almanya’nın Frankfurt kenti ve çevresinde Türk vatandaşları cumhurbaşkanı seçiminde oylarını kullanmak için sabahın erken saatlerinden itibaren Fraport Arena Spor Salonu’na akın etti. Mainz Başkonsolosluğu’ndaki Avrupalı Türkler de...

Almanya’nın Frankfurt kenti ve çevresinde Türk vatandaşları cumhurbaşkanı seçiminde oylarını kullanmak için sabahın erken saatlerinden itibaren Fraport Arena Spor Salonu’na akın etti.

Mainz Başkonsolosluğu’ndaki Avrupalı Türkler de aynı şekilde oylarını Fraport Arena’da kullanmaya başladı. Sabah saat 08.00’den önce kurulan stantları ve seçim sandıklarını gezen Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici Frankfurt bölgesinin ilk oyunu kullandı.

İlk defa randevu sisteminin uygulandığı seçimlerde, oy kullanmaya gelen vatandaşlar seçimlerle ilgili bilgileri bina önüne kurulan stantlardan alabiliyor. Ayrıca, seçim süreci boyunca Frankfurt Konsolosluğu yetkilileri seçim alanında hazır bulunarak vatandaşlara bilgi verecek. Bu sebepten dolayı seçim boyunca kapalı kalacak olan Frankfurt Başkonsolosluğu bölgesinde ikamet eden vatandaşlar, işlemlerini Mainz Başkonsolosluğu'nda yaptırabilecek.

Bazı Avrupalı Türkler ise daha önce randevu almadan kimlik bilgileriyle Fraport Arena’ya geldikleri için oylarını kullanamadan geri dönmek zorunda kaldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.