Frankfurt Taksicileri Adac’nin İmtihanından Sınıfta Kaldı

Frankfurt Taksicileri Adac’nin İmtihanından Sınıfta Kaldı

Alman Otomobil Kulübü (ADAC), sekiz şehirde taksiyle gerçekleştirilen 160 deneme yolculuğunda taksi içi hizmetin iyi olduğu sonucuna vardı. Yolculuktan dönen ADAC denetçileri, yolculukların dörtte birini çok iyi, yarısından fazlasını iyi,...

Alman Otomobil Kulübü (ADAC), sekiz şehirde taksiyle gerçekleştirilen 160 deneme yolculuğunda taksi içi hizmetin iyi olduğu sonucuna vardı. Yolculuktan dönen ADAC denetçileri, yolculukların dörtte birini çok iyi, yarısından fazlasını iyi, 17’sini yeterli ve 21’ini yetersiz olarak değerlendirdi. Yetersiz görülen taksi yolculuklarında en çok rastlanan sorun ise makbuzlarda görüldü. Test yolculukların yüzde 90’ında makbuzların tam olarak doldurulmadığı tespit edildi.

Aynı şekilde tarife ve kemer bağlama zorunluğu hakkında bilgi verilmemesi de yetersiz bulunan noktalar arasında yer aldı. Yetersiz not alanla taksi sürücüleri en çok bu iki konuda hatalı görüldü. Yetersiz not alanlar arasında aşırı örnekler sergileyenler de var. Bunlar arasında ise yolu bilmemek, Almancanın çok yetersiz olması, yolu aşırı derecede uzatma, kırmızıda geçme de var.

En kötü notu ise Frankfurt almış. Bu şehirde denetçiler, yer ve dil yetersizliğinin yanı sıra yolu aşırı derecede uzatma, kırmızıda geçme ve çok az bozuk para verme gibi hataların hepsini yaptı. Testlerin başkent Berlin, Dresden, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Köln, Münih ve Stuttgart’ta gerçekleştirildiği öğrenildi.

Alman Taksi ve Kiralık Araç Birliği Başkanı Michael Müller, birlik olarak sonuçları ciddiye aldıklarını söyledi. Müller, her ne kadar sekiz şehirden elde edilen sonuçlarla Almanya’nın tamamına ait veriler çıkaramasak da her birimiz taksilerde sunulan hizmetlerdeki eksikliklere kızmışızdır” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.