Fotorafçılara özel sema

Fotorafçılara özel sema

İl Kültür Müdürlüğü Sema gösterilerinde fotoğraf çekmekte zorlanan profesyonel ve amatör fotoğrafçıların semayı fotoğraflamaları için sadece fotoğrafçıların katıldığı bir sema gösterisi düzenledi

Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Konya ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçıları katıldı. Sema alanının kenarı, seyirci koltukları ve salon balkonundan semayı fotoğraflamak için çaba harcayan fotoğrafçılar, solonu gösteri boyunca deklanşör sesleriyle süsledi. Fotoğraf sanatçıların için düzenlenen gösteri hakkında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdussettar Yanar, gelen tüm fotoğrafçıları selamlayarak, Konya denince akla Hz. Mevlana’nın geldiğini, Mevlana denince de Sema’nın hemen peşi sıra gönüllerde, zihinlerde canlandığını söyledi. sema hakkında bilgi veren Yarar, ”Sema programı, Mevleviliğin en önemli unsurlarının başındadır. Şebu Aruz tarihleri dediğimiz 7-17 Aralık tarihlerinin dışında her cumartesi Konyamızda bu meydanda sema icra olunur. 7-17 Aralık tarihleri arası ise Şebu Aruz,  Hz. Mevlana’nın vefat yıl dönümü etkinlikleri kapsamında sema yine icra olunur” ifadelerini kullandı.

2-3-014.jpg

DİLEDEĞİNİZ GİBİ FOTOĞRAFLAYIN

Şebu Aruzda yapılan sema ile fotoğraf sanatçıları için yapılan semanın aynı olduğunu aktaran Yarar, Şebu Aruz günlerinde katılımcıların yoğunluğundan dolayı fotoğraflamanın zor olduğunu kaydetti. Yarar, bu etkinliğin fotoğrafçıların gönüllerinden geçen sema fotoğraflarını çekmeleri için büyük bir imkan olduğunu belirterek şunları söyledi: “Şebu Aruzda yapılan sema ile siz fotoğrafçı arkadaşlarımıza takdim ettiğimiz sema aynı semadır. Ritüel olarak hiçbir değişiklik yoktur. Şebu Aruz günlerinde bulunduğumuz salonun ve programların katılımcılarının yoğunluğundan dolayı değerli fotoğraf sanatçılarımızın gönüllerinden geçen biçimde fotoğraf çekmelerine her zaman imkan verememenin eksikliği duyardık. Bu sene sizlerin teşrifiyle gerçekleştirdiğimiz su sema programını Lalezar’da Sema başlığı altında gelecek yıllarda da sürdüreceğiz.”

GELECEK YILLARDA DEVAM EDECEK

Programın bu sene ilk kez yapıldığını aktaran Yarar, fotoğrafçılar için yapılan sema gösterisinin gelecek yıllarda da devam edeceğini bildirdi. Yarar, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu seneki organizasyonumuzda ilk olması münasebetiyle bazı eksiklerimiz ve hatalarımız olmuş olabilir. Bizi bu anlamda mazur göreceğinizi ümit ediyorum. Gelecek yıllarda bu eksikliklerimizi tamamlamış olarak sizleri daha iyi, daha güzel imkanları sunmayı isteriz. Şebu Aruz törenlerinde gelen değerli fotoğraf sanatçılarımız gönüllerinden geçtiği biçimde semayı deklanşörlerine yansıtamayabilirler. Biz bu eksikliği gidermek adına bu programı düzenledik. Sema alanının kenarları ve seyirci koltuklarının dışında üst taraftaki balkonlarımızdan da semayı fotoğraflama şansınız olacak. Üst taraftaki balkonları ilk defa bugün kullanıma açtık. Güvenlik nedeniyle Şebu Aruz günlerinde bu balkonlar fotoğraf çekmeye imkan veremiyordu. Bizim bugün hususi ile burada fotoğraf sanatçılarımız dışında başka hiçbir seyircimiz bulunmamaktadır. Bu program sadece fotoğraf sanatçılarına özel olarak taktim edilmektedir. Burada sizlerin çekeceği fotoğraflardan Lalezar’da Sema Fotoğraf Sergisi adında bir sergi açmayı planlıyoruz. Bu konuda bize yardımcı olacağınızı ümit ediyoruz.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.