Fotoğrafçılarda mezuniyet telaşı

Fotoğrafçılarda mezuniyet telaşı

Mezuniyet hazırlığı yapan üniversite ve lise öğrencileri, kepli mezuniyet fotoğrafı çektiriyor ve bu fotoğraflardan oluşan albüm yaptırıyor. Fotoğrafçılara bugünlerde en çok mezun olacak öğrenciler uğruyor

Mezun olacak öğrenciler için hazırlanan albüm, gelenek haline gelmesiyle mezuniyet yıllıkları hazırlayan fotoğrafçılarda bugünlerde bir telaş yaşanıyor. Mezun olacak üniversite ve lise öğrencilerinin, anı kalıcılaştırmak amacıyla mezuniyet yıllıkları için bugünlerde fotoğrafçıların yolunu tutmasıyla fotoğrafçılar bugünlerde tam mesai çalışıyor. Konya'nın sahip olduğu 4 üniversitede toplamda 120 bine yakın öğrenci eğitim alıyor olması, mezun olacak olan öğrenci sayısı ise azımsanacak cinsten olmadığını gösteriyor. Dolayısıyla mezun olacak öğrencilerin bugünlerdeki uğrak adresi fotoğrafçılar oldu. Bireysel ve arkadaşlarıyla mezuniyetlerini kalıcı kılmak isteyen öğrenciler, fotoğraf çekimi için genellikle Sille, Meram Bağları, Mevlana Meydanı ve Japon Parkı gibi doğal ortamları tercih ediyor.

İNSANLARIN GÜZEL ANLARINA TANIKLIK EDİYORUZ

Mezuniyetlerin albümleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Foto Damla sahibi Hasan Durmuş, “Bugünlerde 7 gün 24 saat çalışıyoruz diyebiliriz. Öğrencileri ve bizi bugünlerde mezuniyet telaşı sardı. Bugünlerde bizim gibi  mezuniyet yıllıkları hazırlayan fotoğrafçılar çok yoğun. Hem alana çıkıp fotoğraf çekiyoruz hem de bu fotoları albüm haline getiriyoruz” dedi. İnsanların güzel anılarına tanıklık ettiklerin ve bunu yapmaktan mutlu olduklarını belirten Durmuş, "Sadece öğrencileri bireysel ve toplu olarak doğal ya da stüdyo ortamında çekim yapmıyoruz mezuniyet törenlerinde de çekim yapıyoruz. Bu törenlere öğrencilerin aileleri de geliyor. Aileler de çocuklarıyla yaşadığı bu mutlulukları kalıcı kılmak amacıyla fotoğraf çektiriyorlar. Hem öğrencilerin hem de ailelerin güzel anlarına tanıklık ediyoruz. Bu anları en güzel şekilde fotoğraflayarak kalıcı hale getiriyoruz" şeklinde konuştu.

ONLAR KADAR BİZ DE ÖNEM VERİYORUZ

Öğrencilere fotoğraf çekimlerini büyük önem verdiğini dile getiren  Durmuş, öğrencilerin fotoğraflarını çekerken aynı önemi verdiklerini aktardı. Durmuş, öğrencilerin çekilen fotoğraflarından istediklerini seçerek bir albüm oluşturduklarını belirterek şunları söyledi: "Öğrencileri istedikleri pozlarda istedikleri ortamlarda çekmeye çalışıyoruz. Gerektiğinde de bu konularda biz yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fotoğrafların üzerinde düzenleme işleme yapıyoruz. Bu işlem bir fotoğrafta bazen 20 dakikayı bulabiliyor. Bazen zaman alsa da biz öğrencilerin fotoğraflarını en iyi şekilde oluşturmaya çalışıyoruz. Çekilen fotoğraflardan istediklerini albüm haline getiriyoruz. Albümün içeriğine göre fiyatları da 80-200 lira arasında değişiyor. Bazı albüm istemeyen öğrenciler de oluyor. O fotoğrafları daha ucuz fiyatlarla dijital ortamdan öğrencilere veriyoruz."

HAYATIMDA BİR DEFA MEZUN OLACAĞIM

Üniversite okumanın her genç birey için büyük bir şans olduğunu söyleyen Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencisi Gamze Uğraş ise, “Üniversite öğrencileri mezun olmadan önce bu anı kalıcılaştırmak istiyor. Ben de bu öğrencilerden biriyim. Albümlerde hem kişisel fotoğraflarımız hem de arkadaşlarımızla çektirdiğimiz fotoğraflar yer alacak. Bugünlerde bizi mezuniyet telaşı sardı. Bu telaş mezun olacak öğrencide  eksik olmaz. Diplomayı alıp hayata atılacağız” diye konuştu.

ALİ İBİLEME/MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.